Rundt 20 elever fra 8.- og 10. klasse på skolen har dette året tatt valgfaget «Sal og scene», og i år har de valgt å lage en skoleforestilling med kjente og kjære sanger. Målet har vært å finne sanger som kan passe både for eldre med demens og friske eldre. Og det er ikke tvil om at sangstunda har slått godt an:

– Det har vært kjempegøy! De eldre har vært så fine, mange har kommet bort til oss etter at vi har sunget og fortalt at det er sanger de husker fra de var barn. Det er gøy å være med på noe som betyr noe for mange forteller Ingrid Sagabraaten, Martin Sørlie Reinemo, Signe Weider Skjesol og Guro Markussen før de skulle inn og synge for mange eldre i kantina på Finsal. De har tidligere i mai sunget både på Klukstuen, på Prestrudsenteret og Kløverenga.

Den halvtime lange sangstunda slo også godt an på Finsal. Flere av de eldre sang med da ungdommene framførte sanger som «Anne Knutsdotter», «Håvard Hedde» og «Kom mai du skjønne milde». På repertoaret sto også «Yesterday». – Ja, for nå er det en del av de eldre her som også har fått med seg den, sier Arild Dragesæt, musikklærer for elevene.

I tillegg til sang, var det også flere av elevene som spilte filion, piano og gitar på sangstunda.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00