Lørdag 2. mars arrangerer Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) den årlige turen mellom Sjusjøen og Gåsbu (Budor). 53 kilometer, med flere påfyll-stopp underveis, venter skiløperne. Einar Lund og leder for HHT, Margrethe Ruud Skjeseth, håper mange vil være med. I fjor deltok 322 løpere, men rekorden er fra 2013 med hele 515 skiløpere på fellestur.

– Du bør ha noen skiturer i beina før du legger ut på denne turen, men ellers må en ikke henge seg for mye opp i antall kilometer. Alle går i sitt tempo, og i turistforenings sammenheng er vi ganske alene om å arrangere en slik stor fellestur, sier leder for HHT, Margrethe Ruud Skjeseth. Det merkes også på påmeldingene. Her er det påmeldte både fra Østfold og Oslo-området.

FELLES BUSS

Tidlig lørdag morgen blir det satt opp busser fra Gåsbu og Budor til Sjusjøen. Det er også flere muligheter for påstigning underveis. Turen tilbake starter på langrennsstadion på Sjusjøen, via Ljøsheim, Hamarsæterhøgda, Prestsætra, Lavlia, Brumundsætra og Målia. Herfra er det flere muligheter tilbake til Gåsbu, og fra Målia går også løypa til Budor. Den delen av følget går «bare» 47 kilometer.

Det er én lagleder for hver buss, og det går alltid noen bakerst i følget.

– Men dette er en tur der skiløperne må ta ansvar selv. De må følge med på skilting underveis, sier Einar Lund.

Hele løypa er med på kartet over Hedmarksvidda, og for skiløpere som ikke er godt kjent, kan det være lurt å ha det i sekken.

FØLGER VÆRET

Det er muligheter for mat- og drikkestopp flere steder. Som i fjor stiller Norsk Tipping med drikkestasjon på Lavlia.

HHT vet av erfaring at mange vil se an været før de melder seg på tur, men så langt ser det ut til å bli noen få kuldegrader. Siste frist for påmelding er natt til torsdag.

– Sol i ansiktet, vind i ryggen og litt hjemlengsel på slutten av turen, er Einar Lunds egen værprognose for dagen.

Margrethe Ruud Skjeseth minner også om at løypa mellom Hamarsæterhøgda og Lavlia, rundt 17 kilometer, kjøres opp fram til påske.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.