Seniorrådgiver Knut Aase i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) svarer HA generelt på når de vil fatte sitt vedtak vedrørende SMISO Hamar.

– Normalt settes det en frist på 14 dager for å svare på vårt forhåndsvarsel. Bufdir vil deretter vurdere om det fortsatt er grunnlag for å kreve tilskuddsmidlene helt eller delvis tilbakebetalt, og så fatte vedtak om tilbakebetaling eller henleggelse. Normalt vil direktoratet fatte vedtak i saken i løpet av ca. 2 uker etter at fristen for å uttale seg, opplyser Aase.

– Hvordan stiller det seg med tilskuddsmidler dersom det begjæres oppbud og reises en ny stiftelse med samme formål?

– Regelverket for tilskudd til sentre mot incest har en egen bestemmelse som omhandler etablering av nye sentre. Vertskommunen må søke Bufdir om forhåndsgodkjenning. En søknad skal inneholde en behovsanalyse, kostnadsanalyse og annet materiale som kan synliggjøre behovet. Det skal dokumenteres at merkostnadene er nødvendige sett i forhold til det eksisterende og planlagte tilbudet. I tilfeller hvor det søkes om forhåndsgodkjenning til etablering av et nytt senter, vil Bufdir foreta en helhetlig vurdering og avveining mellom ulike hensyn. Utfallet av en eventuell søknad kan vi ikke si noe nærmere om før søknaden foreligger, sier Aase.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.