– Jeg har vært på sommerdagen nesten siden det starta og det er veldig koselig. Men det ble litt varmt i dag, sier Berit Korsvold før hun og Sigrun Simensen trekker inn i skyggen.

12 medlemmer av Finsals Venner og ansatte på Finsalsenteret hadde faktisk med seg hele 33 eldre til sommerdagen. Med Finsalbussen, taxier og privatbiler klarte de å få med ikke mindre enn sju rullestoler.

– Dette er så populært så vi satser mye på å få det til, sier Bjørn Myhre i Finsals Venner.

Trekkplaster

Det var egentlig ordfører Einar Busterud som skulle åpne sommerdagen, men i hans fravær var det Anne Thingstad Eriksen, leder av Frivilligsentralen som ønsket velkommen. Det er Frivilligsentralen og Frisklivssentralen som står sammen om arrangementet.

Deretter var det dagens trekkplaster, Gaute Ormåsen som overtok. Her fikk de frammøtte høre en fin miks av hans egne sanger og av Alf Prøysen. Publikum stemte i da han sang Jørgen hattemaker, en sang som har vært en av hans favoritter helt siden han var liten. Det var også den sangen han valgte å framføre da han deltok i Idol i 2003.

Varm dag

Før alle de eldre fikk utdelt hver sin lunsjpakke, underholdt 53 elever fra fjerde trinn på Storhamar skole med sang.

For mange ble sommerdagen i varmeste laget og mange måtte finne skygge underveis. De frivillige delte ut vann gjennom hele programmet, og Norsk Folkehjelp var også til stede ved utescenen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00