For Christopher, som går på VG2, sveising, på Hamar Katedralskole er en av mange som torsdag skal delta i skole NM i Hamar. Onsdag kokte det av ungdommer i kulturhuset, på Stortorget og på vegen ut mot stupetårnet etter hvert som ungdommer fra hele landet kom for å registrere seg.

Før åpningsseremonien i kulturhuset, fikk ungdommene prøve seg på uformelle konkurranser ute på torget – i kulespill, kasseklatring og sykling (med et uregjerlig styre). Og deltakerne sjøl syntes det var greit å prøve seg – før det blir ordentlig alvor fra torsdag morgen.

– Greit å gjøre litt andre ting, men nå skal det bli godt å komme i gang og å bli ferdig, sa Christopher Aasheim-Schau.

Skole-NM for 2018 arrangeres i til sammen 27 yrkesfag og det er fordelt på tre fylket. I Hedmark er det konkurranser på videregående skoler i Hamar, Elverum, Ringsaker og Våler.

Torsdag blir det liv og røre på Katta der det skal konkurreres i åtte fag: industrimekaniker, manuell maskinering, sveising, bilfag/lette kjøretøy, frisørfaget, mediegrafikerfaget, interiør og utstillingsdesign og design/søm. Fra Hamar Katedralskole har sju elever kvalifisert seg til torsdagens konkurranser. De er: John-Martin Enger Pedersen (maskinering), Christopher Aasheim-Schau (sveising), Fredrick Bakken (industrimekaniker), Martin Bakken (lette kjøretøy), Aurora Holm (interiør- og utstillingsdesign), Sanna Nordli (frisør) og Laura Schoeler (mediegrafiker). Med ledsagere, dommer og deltakere er det 245 besøkende på Skole-NM i Hamar disse dagene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.