Foreløpig er det stille og rolig i Hamar Teater. Men fra 1. februar og fram til vinterferien skal nesten 200 skoleelever fra Stange ungdomsskole, Steinerskolen og Romedal ungdomsskole sette sitt preg på lokalene. Det startet i 2011 med et ønske fra Kirsten Flagstadmuseet om et skoleopplegg om opera for ungdommer. Domkirkeodden har arbeidet med det siden. Underveis har Domkirkeodden fått støtte fra Hedmark fylkeskommune, Hamar Teater er med, det er også Ringsakeroperaen og kunstbanken.

Produksjonsleder Ranveig Nordbryhn fra Domkirkeodden og Inga Live Kippersund, daglig leder på Hamar teater, går inn i prosjektet med skrekkblandet fryd, mest fryd. De har stor tro på at ungdommene vil synes dette er morsomt, men her må det jobbes. De 200 elevene deles i tre grupper, og hver gruppe har bare tre dager på seg til å lage en egen forestilling.

– Aller først vil gruppene få se en prolog der vi har satt sammen en scene fra operaen Nibelungen og fra Ringenes Herre. Tone Østli skal sørge for at elevene får høre skikkelig opera. De får også se et utsnitt fra Eldre Edda, om dvergen Andvare i gjeddeham, forteller Ranveig Nordbryhn.

Etter at prologen er ferdig har elevene tre dager på seg til å lage en egen forestilling der de setter sammen Wagner og Tolkien. Her skal de står for både handling, framføring, sang, scene, kostymer og filmsnutter som skal vises på bakveggen på scenen den tredje dagen.

– Vi gjorde noe lignende for tre år siden, og da var det en av elevene som sa: – Det er spesielt, men kjett er det ikke. Det kan stå som et bilde på hele opplegget, sier Ranveig Nordbryhn.

Ta kontakt med Inga Live Kippersund eller Hamar Teater hvis du har stoff du vil gi bort. De tar også gjerne imot rytmeinstrumenter og rester av vannbasert maling du ikke bruker lenger.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00