Sameiet har engasjert Advokatfirmaet Dahl til å få fjernet trærne.

To av trærne står mellom parkeringsplassen til Hospice Sangen og leilighetene i Nysagatun, mens de to øvrige står ved innkjøringen til Sangen.

Trær er vernet

Advokatfirmaet har henvendt seg til Hamar Sanitetsforening, men de svarer at trærne er vernet i kommunens kulturminneplan.

Leder Mete Willas i sanitetsforeningen sier at de forholder seg til kommunens plan, og ikke vil foreta seg noe uten at kommunen godkjenner det.

Derfor har advokat Anders Hoel hos Dahl Advokatfirma henvendt seg til kommunen, for å få deres samtykke til at trærne kan tas ned.

Gir skygge og nedfall

Problemet med trærne er at de kaster skygge på terrasser i sameiet.

Det er også et problem at kongler og barnåler tetter takrenner og sluk på terrasser, og har forårsaket vannskader i sameiet.

Hoel skriver i brevet at ulempene og skadene er så omfattende at sameiet ikke kan leve med situasjonen, og ikke har noen annen mulighet enn å forfølge saken inntil trærne er fjernet.

Oppnås det ikke en minnelig løsning, vil sameiet forfølge saken rettslig overfor sanitetsforeningen, varsler advokaten.

Karakteristisk grøntdrag

Hamar kommune er gitt frist til 13. juni med å gi sin tilbakemelding til brevet. Assisterende rådmann Terje Halvorsen sier at kommunen nettopp har mottatt brevet, og at de vil se på det så raskt som mulig.

Også i 2011 var det oppe om det var mulig å felle trær på eiendommen til sanitetsforeningen. Den gangen var det kun to av trærne det var ønsket å felle.

Kommunen var den gangen negativ til å ta ned trærne, fordi de i kommunedelplanen for kulturminner og kulturmiljøer var ansett som bevaringsverdige. Eiendommen til sanitetsforeningen ligger på et av høydedragene som er et karakteristisk landskapstrekk for sentrale deler av Hamar.

Furutrær er typiske på disse høydedragene og verdifulle for områdene, het det i kommunens svar den gangen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.