Torsdag kunne senterleder Nina Utkilen presentere hele tre nye butikker som snart flytter inn på kjøpesenteret i Hamar.

Først ut er Outland, en kjede som spesialiserer seg på bøker, brettspill, tegneserier, spesial-Lego og effekter fra film og spill. Kjeden har fra før åtte butikker i Norge.

– Vi blir den første Outland-butikken i Innlandet. Her blir det masse aktivitet med spillkrok og turneringer i kortspill. Vi vil også samarbeide med høgskolen og med lokale brettspillklubber, sier daglig leder Stian Sannerud.

Outland åpner etter planen rundt midten av april. Sannerud beregner at det trengs tre årsverk for å få driften til å gå rundt. Butikken overtar lokalene hvor Notabene holder til i dag.

Dyr og kaffe

Butikk nummer to er Dyrego som åpner 5. mai. Dette er en dyreforretning som selger kjæledyr, fisk, akvarium, våtfôr og annet tilbehør.

– Vi hadde egentlig ikke tenkt oss til Hamar, men så oppdaget vi hvor flott CC er. Her får vi store og nye lokaler med flotte utearealer.

Det sier medeier i Dyrego-kjeden, Frode Juul. Sammen med familien driver han fra før ni butikker i Norge og Sverige.

– Vi har ansatt en butikksjef som flyttes fra Gjøvik til Hamar. Det blir til sammen fem ansatte, sier han.

Dyrego flytter inn i de gamle Storhamar-lokalene i andre etasje på hjørnet mot øst.

Den tredje forretningen som åpner på CC er kaffekjeden Espresso House, som erstatter Krutt Espressobar. Nykommeren åpner etter planen i starten av mai.

– Etterspurt av kundene

Senterleder Utkilen er glad for nysigneringene.

– Vi er veldig opptatt av å ha riktig butikkmiks. Både Outland og Dyrego har vært etterspurt av kundene. Espresso House er en kvalitetskjede som vil tilføre senteret noe nytt. Espresso House er etablert i alle de store byene, og nå ser de også på Hamar som et spennende marked, sier hun.

Utkilen sier følgende om at Notabene og Krutt Espressobar forsvinner ut:

– Begge har valgt å gå ut. Det har vært en ryddig prosess. Krutt har gjort det bra, men de ønsker å satse mer på bakeri, sier hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00