Den fine bygningen ligger rett ved stranda og ved starten på gangvegen til Jessnes. Noe særlig bedre beliggenhet kan en ikke be om.

– Nå prøver vi et lite sommerstunt, rett og slett en pop up kafé, sier Hanne Sine Andresen.

Hun arvet bygget i 2013 og det er fremdeles kontor i deler av bygningsmassen. Men så ble det mulighet for å tenke nytt i deler av første etasje. Foreløpig er det bare satt ut stoler og bord ved inngangen til kafeen. Men om en ukes tid er det også sitteplass innendørs og utgang til terrassen – med utsikt utover Mjøsa.

Det er datteren til Hanne Sine, Elise Knudsen og Nina Øydna som skal drive kafeen, og de er veldig optimistiske etter de første dagene.

– Fredag var det litt grått, men lørdag og søndag var det kjempefint og en god del folk som var innom, sier Elise Knudsen, som også har opprettet egen Facebook-side som har fått god mottakelse.

Mange som har vært innom har hatt et forhold til bygget, og flere har fortalt historier om legen, Helge Eivind Torp, som bygget er oppkalt etter. Kafeen tilbyr økologisk te og kaffe, og ellers er det kaker og kjeks de kan friste med.

–Noe lager vi sjøl og noe får vi tilkjørt, sier Elise Knudsen.

Kafeen skal være åpen hver dag.

– Åpningstidene kan variere litt etter vær og hvor mye folk som er på stranda, sier de nye kafédriverne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.