Der fikk Torjus-Elias Westergård (7) endelig oppfylt drømmen om å besøke museet. Kongsberg-gutten er nemlig litt over gjennomsnittet glad i tog.

– Jeg har fått et eget sett med Märklin-skinner, sier sjuåringen.

Og, legger han til, selv om den er i plast og ikke har «ordentlige» sviller i metall, får han lov til å prøve modellbanen i kjelleren til bestefar.

Toginteressen kom nok ikke helt ut av det blå for sjuåringen. Pappa John-Stian er konduktør i NSB, og det var også oldefar. Lillebror Sigmund-Andreas (4) er også glad i ting som durer og sier vroom, men der i gården går det mest i traktor og bil. Han er litt mer sjenert enn storebror og tør ikke svare da HA spør ham om favorittbilen. Han blir likevel overtalt til å stille for fotografen sammen med pappa inne i museets togsimulator.

De tre har sammen med farmor Eva Hostvedt satt seg i bilen og kjørt 2,5 timer fra Kongsberg til Hamar for å se på togene.

– Det er jo mekka for de «togofile» å få komme hit til museet på Hamar, mener John-Stian.

– Vi er vel nesten programforpliktet til å ta tog, og vi er opptatte av å reise miljøvennlig. Men noen ganger er bilen mest praktisk, legger han til.

Sissel Farmen fra Hamar har også tatt søndagsturen til museet med barnebarnet Julian (3).

– Jeg fikk høre om lekedagen av noen som har vært her. Jungeltelegrafen går. Det er kjempefint for ungene her, mener Farmen.

Julian selv synes både de små leketogene - og de litt større togene - var morsomme å studere.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00