Snøfallet før helgen var nok til å sikre gode skispor øverst i Vangsåsen. Søndag formiddag var det allerede rundt 50 biler og yrende liv på parkeringsplassen på Gåsbu. En av de første vi møter er Kjell Petter Ellingsbø fra Øvre Vang. Med blå ekstra under skiene er han veldig motivert for å komme seg ut i skogen.

– Dette er første turen, så jeg er litt spent på føret og hvor mange løyper som er kjørt opp. Myrene fryser med litt kulde en stund framover, så da blir det virkelig fint, sier han.

Ellingsbø driver til vanlig med triatlon, men vedgår at han ikke har vært like aktiv på ski. Det skal det kanskje bli en endring på i år.

– Vi får se hvor ivrig jeg rekker å bli gjennom sesongen, smiler han – og suser ut i sporet.

Venter med go'skiene

Arne Ottar Flakstad var ute på tur allerede lørdag kveld, og er dermed en av de mest erfarne på Gåsbu hittil denne sesongen.

– Det er nok snø og helt greit føre, men jeg tar ikke de beste skiene ennå, sier han – og viser fram et eldre Madshus-par med blå festesmurning under.

Flakstad skuer ut over parkeringen som allerede ved 10-tiden var i ferd med å fylles opp.

– Her blir det mye folk i dag!

Trener til vinteren

HA møter også Torleiv Yli Myre og datteren Åste Friberg Myre fra Hamar. Med matchende jakker fra Hamar Skiklubb satser de på at vær, form og føre innfrir.

– Det er fortsatt bløtt på myrene, men jeg har hørt at sporene er bra. Det er ren luksus å ha skiføre så nært Hamar så tidlig i sesongen, sier pappa Torleiv.

Mens opphavet skal gå Birken og diverse turrenn i løpet av året, svarer datteren Åste at hun trener til vinterens konkurranser gjennom skiklubben.

– Vi får se hvem av oss som er raskest denne sesongen, avslutter pappa Torleiv muntert.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.