Fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen sier at fylkeskommunen i sin tid oppfattet at kommunen hadde behov for tomt til eldreomsorg, for eksempel sykehjem. Men fylkeskommunen tok ikke noe forbehold dersom kommunen heller ville bygge ut med boliger.

– Taksten tok utgangspunkt i daværende regulering. Fylkeskommunen har ikke noe ønske om å drive eiendomsutvikling. Vi er også en regional utviklingsaktør, og vil bidra til utvikling i Hamar, selv om jeg den gang oppfattet at det var eldreomsorg kommunen hadde i tankene. Nå er området solgt, og regulering til boligformål er innenfor kommunens handlefrihet, sier Sveen.

Høyre foreslo i fylkestinget å selge området slik det forelå («as is») på det åpne markedet, men ble stemt ned av et stort flertall.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.