Det var et tog på R10-linjen til Drammen som sporet av ved Hamar stasjon like etter klokken 17 onsdag.

- Det ble bråstopp og det ristet i hele toget. Det var nesten så jeg føyk inn i setet foran, sier Anne-Marie Cohn, som var med på 17.07-toget mot Drammen.

Ifølge passasjerer som var om bord på toget skal de ha fått opplyst at det oppsto en feil i forbindelse med sporskifte, som gjorde at togets fremste hjul hoppet av togskinnene.

Det var flere reisende om bord på vei til Gardermoen, som etter 10-15 minutters ventetid ombord på toget, ble losset av, og sendt avgårde med taxier, for å forsøke å rekke flyavgangene.

- Som å bremse raskt ned i bil

Også på toget var Even Haugen, som var på vei til Oslo.

- Det var ikke så veldig dramatisk. Det var som å bremse raskt ned mot et lyskryss, når man kjører bil, sier Haugen.

Han fikk beskjed om å vente på neste tog til Oslo, med planlagt avgang én time senere enn 17.07-toget.

Bergingsmannskaper på vei

Pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB sier at avsporingen foregikk i lav hastighet:

- Det var et tog som kjørte i lav hastighet ut fra Hamar stasjon ved 17-tiden som sporet av, sier Lundeby.

Han kan ikke si noe om årsaken til avsporingen.

- Det vet jeg ikke. Det er nå Bane Nor som tar seg av å fikse dette, sier Lundeby.

Medievakt Olav Nordli i Bane Nor kan fortelle at toget sporet av med én aksling, altså ett hjulpar. Også han sier onsdag kveld at det er for tidlig å si noe om årsaken til hendelsen. 

- Hastigheten var lav, det var ingen personskader og ingen dramatikk i dette, sier Nordli. 

Han forteller at Bane Nors bergings- og beredskapsmannskaper er på vei med jekker og annet utstyr, for å få toget på sporet igjen, men kan ikke si noe om hvor lang tid bergingen vil ta.

- Erfaringsmessig tar det en del timer å få det på plass igjen, men det er for tidlig å si, sier Nordli, og legger til:

- Så vidt jeg vet sperrer ikke toget for annen trafikk, så det blir nok ikke store forsinkelser som følge av dette. Men vi vil beklage til de som satt på toget, som fikk reisen sin forsinket.

- Sannsynligvis på sporet igjen i løpet av natten

Ved 21-tiden onsdag kveld var bergingsmannskapet fremdeles på vei til Hamar.

- Toget er sannsynligvis på sporet igjen i løpet av natten, sier medievakt Nordli i Bane Nor.

Han sier at togtrafikken onsdag kveld har blitt avviklet noenlunde som normalt, med noen mindre forsinkelser som følge av avsporingen.

Nå er spørsmålet hvorvidt toget eller sporveksleren ble skadet i uhellet.

- Sporveksleren må sjekkes og eventuelt repareres, dersom det trengs, og vi må kontrollere om det er skader på sporet, sier Nordli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.