Hamar Arbeidersamfund er Hamars desidert største arbeiderlag. Myrvang var i utgangspunktet ikke på valg som leder på årsmøtet 12. januar, men har likevel valgt å trekke seg.

– Hvorfor trekker du deg, ett år før lederperioden utløper?

– Det vil jeg ikke si noe om, svarer Myrvang.

– Har du blitt presset til å trekke deg?

– Nei, det er frivillig, svarer Myrvang.

Har frontet vest

Han vil ikke svare på hvem som tar over etter ham, men etter det HA erfarer er Eva Bækkel aktuell. Hun er i dag sekretær i Hamar Arbeiderparti.

Myrvang har som leder i Hamar Arbeidersamfund frontet flere saker hvor de har ønsket at Hamar Arbeiderparti skulle ta standpunkt i favør av det vestre jernbanealternativet med kulvert, på et tidligere tidspunkt. På medlemsmøtet i desember la Myrvang fram et forslag fra Arbeidersamfundet om å binde hele kommunestyregruppa til å stemme for vest, men et overveiende flertall i medlemsmøtet sa nei til å realitetsbehandle saken.

Kritisk til ledelsen

Myrvang var også fram til årsmøtet i Hamar Ap i februar 2016 nestleder i kommunepartiet. Han var blant «opprørerne» som ønsket å avsette partileder Thomas L. Jørgensen, men endte selv med å bli kastet ut av styret av årsmøtet.

Leder Thomas L. Jørgensen i Hamar Arbeiderparti sier at det må bli opp til Myrvang selv å gjøre vurderingen om han vil slutte som leder eller ikke.

– Myrvang vært blant de fremste kritikerne av partiledelsen. Er det derfor han slutter?

– Det vet jeg ikke. Det får han snakke om selv, sier Jørgensen.

Ikke kildejakt

I etterkant av et avisoppslag i HA 22. desember, skal det neste uke være et evalueringsmøte i kommunestyregruppa og styret. Anonyme påstander i artikkelen i HA har falt partiledelsen tungt for brystet, men at det pågår noen jakt etter HAs kilder, avviser Jørgensen.

– Nei, det gjør ikke det. Det ville i så fall ha vært en vanskelig oppgave. Men vi skal ta en evaluering, og forhåpentligvis gjør vi oss ferdig med historien og kan se framover. Det viktigste nå er oppgavene vi står foran, politikken vår og valgkampen vi skal inn i, sier Jørgensen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.