Thormod, som er vant til å ha fokus på hva han kan gjøre for andre, ble helt målløs da han skjønte at det var han som skulle hedres. For mens han var «lokket» på kaffebesøk hos forslagsstiller Anders Greve-Løberg, dukket Mette Thorslund og Jan Thomas Myrvold fra Jobzone opp med en sjekk på 10.000 kroner.

– Du fortjener en påskjønnelse. Prisen du har fått viser at noen har sett den innsatsen du har gjort og gjør, sa Mette Thorslund da hun overrakte blomster og sjekk.

Prisvinneren mener at dette er en pris han deler med flere som gjør en innsats for mange.

– Jeg synes ikke det er riktig av meg å bruke disse pengene på meg selv, men heller gjøre noe godt for andre, sa Larsen.

Det var ikke selvsagt at Thormod skulle bli en viktig frivilligarbeider i Frelsesarmeen. Faktisk var han ateist og han ler når han tenker på at han gjorde narr av det de kristne sto for. Men kona, Gunvor, kom fra en kristen familie, og hun ble godt kjent med Svanaug Ljødal, prest i Storhamar kirke.

– Jeg «ofret» meg og ble med på en gudstjeneste der hun hadde prekenen. Så ble det flere til, og etter noen måneder skjønte jeg at det hadde gjort noe med meg, forteller han.

På det tidspunktet jobbet han på Linjegods i Oslo, og i helgene brukte han og kona mange timer på Frelsesarmeen. Nå er han blitt pensjonist og er innom korpset stort sett hver eneste dag. Mange kjenner nok også Thormod fra julegryta og fra Torghjørnet der han har stått med Krigsropet i mange år.

Thormod Larsen er nå blitt regionvinner for den årlige veldedighetsprisen. Men publikum skal også kåre en landsvinner der Frelsesarmeen kan vinner 100.000 kroner.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00