(Trykk F5 dersom videoen ikke dukker opp)

Mens halve Norge sitter godt plantet i høyfjellet, velger tusenvis av datainteresserte ungdommer i alle aldre å heller tilbringe påsken i Vikingskipet.

Onsdag morgen ble skøytehallen nok en gang forvandlet til en yrende maurtue – mer yrende enn noen gang, faktisk. Med 7.000 besøkende har The Gathering overgått seg selv i størrelse.

– Vi har økt med 500 sitteplasser siden i fjor. Dette har vi fått til ved å redusere scenen i størrelse, sier kommunikasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik.

TG har dermed klart å tilby 5.200 sitteplasser, noe som er en suveren rekord. I tillegg kommer gjester, 350 frivillige i «crewet», samt besøkende med dagspass.

– Vi har i år forsøkt å lytte mer til deltakernes ønsker. Derfor har vi blant annet skaffet Freddy Kalas til å opptre på onsdagens åpningsfest, sier Valvik.

Vil satse mer på Hamar

The Gathering skal snart forhandle om en ny avtale med Hamar Olympiske Anlegg. Valvik håper de kommer til enighet.

– Vi ønsker absolutt å være her i framtiden – ingen tvil. Vi har hatt et kjempegodt samarbeid i alle år, sier han.

Valvik sier arrangørene merker den teknologiske framgangen fra år til år.

– I år det flere nettbrett og mobile enheter. Folk har også med seg flere enheter, gjerne både PC, nettbrett og mobil, sier han.

Til sammen vil det i løpet av påsken være rundt 11.000 digitale enheter koblet opp på nettverket i Vikingskipet.

– Blir aldri lei TG

Rundt tre av PC-skjermene finner vi en liten og lokal gjeng som trives godt uten ski på beina. Alle tre er på TG for tredje året på rad.

– Jeg er her for å game. TG blir bare bedre og bedre. Jeg kommer alltid tilbake; jeg blir aldri lei, smiler Marthe Killi fra Hamar.

Malin Brovold fra Stange er noe mer lunken.

– Jeg må vurdere om jeg kommer tilbake neste år. Det er jo det samme som skjer her hver gang, sier hun.

Cymrick Falstad fra Hamar er derimot ikke i tvil:

– Jeg kommer selvsagt tilbake hvert år. I år er jeg her for å spille Rocket League, sier han entusiastisk.

Sammen med tusenvis av andre går ungdommene noen hektiske dager i møte. Datatreffet pågår døgnet rundt fram til søndag formiddag. HA følger utviklingen gjennom helgen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.