Sammen med datteren Alma Bjørke Næsset (3) fikk hun skikkelig fart på de nye stolene som nå er satt ut. Møblene, som ser ut som en blanding av en snurrebass og ei trådsnelle, kan snurres rundt, men uten at de velter. Marianne prøvde stolen med Alma på fanget, og Marianne måtte innrømme at det var morsomt for de voksne også!

– I det hele tatt så skjer det mye positivt her i byen. Jeg flyttet hjem igjen i fjor og ser at byen er blitt mye mer attraktiv, sier Marianne Bjørke.

Hyggelige byrom

Stolene falt også i smak hos Sindre Solvang og kollegaen hans i Elmontasje som tok en pust i bakken mellom to jobber.

De hadde hatt en morsom formiddag: Før de prøvde stolene på Østre torg, hadde de montert sirkusspeil på Lindex!

Guro Vestvik, byutvikler i Hamar kommune, er spent på hvordan de nye møblene på torgene blir mottatt.

– Dette er ett av flere tiltak for å skape hyggelige byrom. Målet har vært å skape noe annet, lage litt lek og moro i bybildet, sier Guro Vestvik som håper at det oppfattes som positivt. Lørdag er det strikkedag i Hamar, søndag er det loppemarked og det er ventet mye folk til sentrum, Da håper Vestvik at mange vil prøve møblene.

Hamar først

Med stolene håper kommunen å live opp bybildet. Hamar er faktisk den første byen i Norge som har kjøpt inn disse møblene som er laget i polythylen. De er utviklet av det italienske designbyrået Magis design, og kalles Magis Spun. Hamar kommune har kjøpt inn 20 stoler i burgunder til Østre torg og 10 knallrøde til Stortorget. I New York har stolene fått stor oppmerksomhet under New York design week. Nå nå kan du altså se dem i Hamar.

Hovedprosjektet med å fornye sentrum settes i gang neste år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.