Torsdag setter Christin Ourom Mjåseth seg på flyet med kurs for Paris og hårshowet til Hauge Coiffure Francaise (Hcf) i Louvre. For 40 år siden, da hun fremdeles var elev, var hun med Perry Wangsmo på dette showet. For 23 år siden ble hun selv medlem i Hcf, som ett av 25 medlemmer som er spredt over hele landet. I alle disse årene har hun i gjennomsnitt gjestet showet en gang årlig. Det spesielle i år er at den norske delegasjonen skal være gjestefrisører. Den opplevelsen vil hun gjerne dele med 19 av de ansatte i salongen. Derfor er de invitert med fra lørdag til mandag, og Perry blir derfor stengt disse to dagene.

– Jeg syntes det var en stor opplevelse da jeg var med for første gang, og jeg har lyst at mine ansatte også skal få den opplevelsen. Det gjør noe med samholdet og gir fantastisk faglig inspirasjon, sier Christin Ourom Mjåseth.

Som medlem i Hcf skal hun delta sammen med de andre norske frisørene i det storslåtte showet. Her er det Norge som skal være tema, og temaene som skal gjenspeiles i kunstneriske frisyrer, mote, bilder og musikk er nordlys, bunader og fletter, troll og mystikk, fjord og fjell.

– Vi har forberedt dette i to år, og vi har trent mye på det vi skal vise fram. Her er det begrenset med tid og plass så alt må være på plass, forteller hun.

Totalt blir de 76 frisører, sminkører og koreografer backstage, og fra Oslo har de med seg 32 modeller og dansere. I salen sitter 1.500 frisører fra hele verden.

– Trendene i Paris påvirker oss her hjemme. Det er alltid interessant å se hva som slår av her på Hedmarken, sier Christin Ourom Mjåseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.