Det er et samarbeid mellom Hamar kommune, Hamar Sentrum AS og Hamar gårdeierforening som gjør det mulig å engasjere Anne Dobloug (55) fra Helgøya som sentrumsleder i Hamar sentrum.

Hun starter i jobben allerede på tirsdag.

Entusiast

Med mange tomme lokaler og knallhard konkurranse fra kjøpesentrene om kundene, går hun løs på oppgaven med stor entusiasme og ønske om å gjøre en forskjell.

– Den viktigste jobben for meg blir å skape enda mer liv i Hamar sentrum. Vi skal framsnakke sentrum, og være stolte av Hamar, sier den nybakte sentrumslederen.

Hennes rolle blir å være et bindeledd mellom kommunen, gårdeierne og de forretningsdrivende. Jobb nummer én blir å rekruttere flere medlemmer til Hamar Sentrum AS og gårdeierforeningen.

Fra Helgøya

Hvem er så Anne Dobloug?

– Jeg er 55 år og fra Helgøya, og har drevet med mye forskjellig, og det kan være positivt. Jeg har jobbet med stedsutvikling på Hjellum for Hamar kommune, vært mekler og daglig leder på Bakeriet i Brumunddal. Jeg har en ganske lang CV, men i bunn ligger at jeg liker å jobbe med folk. Og livets skole, da, sier Dobloug og ler.

Jobber med baker

Å komme fra Helgøya til å bli leder for Hamar sentrum, ser hun ikke på som noe problem.

– Jeg liker ikke grensene, og kunne ønske vi var én stor region, sier Dobloug.

En oppgave hun får, blir å være et kontaktpunkt for potensielle forretningsdrivere, og bygge opp en base over ledige lokaler.

Selv om en del forretninger i sentrum har gitt opp det siste året, har styreleder Live Giset i Hamar sentrum AS stor tro på å få nye aktører inn.

– Vi jobber med en baker/konditor, og synes det er flott at Chiba etablerer seg, sier Giset.

Yngre krefter

Leder Arne Søberg i Hamar gårdeierforening håper at de klarer å få yngre krefter til å satse på sentrum, og at de klarer å samle ledige lokaler i en «bank».

– Som gårdeiere får vi mange henvendelser, men det gjelder å få inn riktige aktører i riktige lokaler, mener Søberg.

Teknisk sjef i Hamar kommune, Kjetil Wold Henriksen, håper at handelsdrivende, serveringssteder, kultur og frivillige sammen klarer å skape unike opplevelser som gir en merverdi til sentrum.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.