Oppfordringen kommer fra Eldbjørg Hagen i Palestinakomiteen. Sammen med Hamar Læringssenter står de bak lørdagens festparade som skal lage en fargerik åpning på de internasjonale dagene i Hamar. Den vietnamesiske dragedansgruppa stiller i paraden, og det er også kommet noen andre påmeldinger, men arrangørene ønsker seg langt flere. Ruth Aseffa fra Etiopia stiller i sin nydelige kjole fra Addis Abeba i hjemmevevd bomull som hun gleder seg til å vise fram.

– Vi har så lett for å tenke at en må komme langt borte fra for å være med, men i Hamar bor det over 100 nasjonaliteter. Svensker, dansker og tyskere er like velkomne i sine festdrakter, for ikke å snakke om nordmenn i bunader, sier Eldbjørg Hagen og Kirsti Hougen fra Vennskapsbyforeningen Hamar-Khan Younis.

Det er viktig å være tidlig ute til paraden for her skal deltakerne få egne skilt som viser hvor de kommer fra. Paraden vil lede til Kulturhuset der Høgskolen arrangerer Mix-party med masse god mat fra flere land.

Torsdag til uka skal Palestinakomiteen også arrangere en koselig vuggesangsamling i kulturhuset. Her håper de småbarnsforeldre fra mange land kommer for å dele sine vuggesangtradisjoner. Guro Ødegård Lundby som har småbarnssang i Storhamar kirke, har også lovet å komme.

Kirsti Hougen vil samle muntlig overleverte eventyr fra mange verdenshjørner. Tirsdag og torsdag sitter hun på biblioteket i Hamar og håper at riktig mange kommer innom for å fortelle sitt eventyr.

– Jeg har hørt mange slike små fortellinger som er fortalt fra foreldre til barn, og de ligner ofte på fortellinger vi kjenner. Hvis du ikke husker alt, vil jeg likevel høre, sier Hougen, som skal framføre noen av historiene på høgskolen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.