De to er instruktører når nybegynnere inviteres til å danse på tirsdagskveldene fram til jul. Første kurskveld er tirsdag 5. september.

Seniordans er blitt et begrep og er blitt veldig populært. I Hamar er det nå to seniordansgrupper. Under Hamar Seniordans Velferden er det nå både nybegynnerkurs, kurs for øvede, samt et eget kurs på Høyvang.

– Dette er noe alle kan være med på, både par og enslige, og så er det god trim, sier Ingrid Maurstad Tuko som har instruert på utallige kurs, både alene og sammen med Nils.

Begge framhever musikken, fin dansemusikk fra 60-tallet, men med andre trinn enn dem en forbinder med rytmene.

– Vi viser alltid først hvordan trinnene er, og vi gjentar det mange ganger, sier Nils Slapgård. Slik er det også på kurset for øvede, men det er mange som har gått på nybegynnerkurs som gjerne tar en runde til.

– Og så er det de som går på kurs både for øvede, for nybegynnere og som gjerne stikker innom kurset på Høyvang i tillegg, ler han.

For skal vi tro dem, har seniordans lett for å bli vanedannende.

–Vi gliser og ler, og det blir fort et veldig hyggelig miljø. Det var en dame på forrige kurset som fortalte at hun nå hadde fått mange nye venner, og slik er det nok med mange som har vært med, sier Slapgård.

I tillegg til trimmen, understreker de begge at dette er god trening for hukommelse og konsentrasjon og dermed et godt middel for å holde demens på god avstand.

Det er ingen aldersgrense for å bli med på seniordans, her er det deltakere både i 40- og 90-årene. Ta med kopp, det er lang og trivelig kaffepause!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.