De to er instruktører når nybegynnere inviteres til å danse på tirsdagskveldene fram til jul. Første kurskveld er tirsdag 5. september.

Seniordans er blitt et begrep og er blitt veldig populært. I Hamar er det nå to seniordansgrupper. Under Hamar Seniordans Velferden er det nå både nybegynnerkurs, kurs for øvede, samt et eget kurs på Høyvang.

– Dette er noe alle kan være med på, både par og enslige, og så er det god trim, sier Ingrid Maurstad Tuko som har instruert på utallige kurs, både alene og sammen med Nils.

Begge framhever musikken, fin dansemusikk fra 60-tallet, men med andre trinn enn dem en forbinder med rytmene.

– Vi viser alltid først hvordan trinnene er, og vi gjentar det mange ganger, sier Nils Slapgård. Slik er det også på kurset for øvede, men det er mange som har gått på nybegynnerkurs som gjerne tar en runde til.

– Og så er det de som går på kurs både for øvede, for nybegynnere og som gjerne stikker innom kurset på Høyvang i tillegg, ler han.

For skal vi tro dem, har seniordans lett for å bli vanedannende.

–Vi gliser og ler, og det blir fort et veldig hyggelig miljø. Det var en dame på forrige kurset som fortalte at hun nå hadde fått mange nye venner, og slik er det nok med mange som har vært med, sier Slapgård.

I tillegg til trimmen, understreker de begge at dette er god trening for hukommelse og konsentrasjon og dermed et godt middel for å holde demens på god avstand.

Det er ingen aldersgrense for å bli med på seniordans, her er det deltakere både i 40- og 90-årene. Ta med kopp, det er lang og trivelig kaffepause!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00