• TUDOR: Jomfru Karine, framstilt av Ranveig Nordbryhn, kommer i en overdådig Tudor-kjole som er sydd på systua på Domkirkeodden. FOTO: Torunn Meyer

Det er vandrespillet på Odden 8.- og 9. november som er årsaken til de hektiske dagene på systua.

– Ja, det blir lange dager, men det er jo så moro å få lage tidsriktige kostymer. Og her skal det være ordentlig, sier Torunn Meyer, leder for systua på Anno museum på Domkirkeodden.

Sammen med kollegaer har hun dukket ned i historien og funnet ut hvordan de ved hjelp av kostymene skal framstille munker, kanniker og kardinaler riktig, og ikke minst hvordan klærne kunne gjenspeile maktforholdene. Siden vandrespillet i år har fått midler til kostymer, har Meyer kunnet kjøpe inn stoffer som passer til tidsperioden. Derfor får du se biskop Mogens, framstilt av Jonas Kippersund, enda mer pompøs enn før. Ranveig Nordbryhn, som er jomfru Karine i forestillingen, skal vandre rundt i en overdådig Tudor-inspirert kjole med slep. Tjenestejenta hennes, Margrethe (Trine Nyhus Lærum), var heller ikke noe fattigjente, og hun skal få en rosa kjole, en farge som var mye brukt i denne perioden, fra 1524 til 1537.

– Alle som er med i stykket skal bruke klær fra systua. Vi har også en del kostymer fra tidligere, men de må tilpasses og oppdateres, sier Torunn Meyer som er glad for at hun har med lærling Tanja Otnes Undseth og datteren sin, Hildegunn Meyer. Men denne uka er begge to utleid til Ringsakeroperaen for å sy kostymer til Perlefiskerne.

– Da blir det nok jeg som må sy kjolen til Margrethe. Vanligvis ville det tatt 14 dager, men jeg må nok gjøre det unna på fire, sier Torunn Meyer, som håper vandrespillet blir enda mer magisk enn fjorårets.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.