– Det vil jeg tilbakevise på det sterkeste. Her foreligger det en tydelig uenighet mellom det regionale kulturminnevernet og Riksantikvaren, sier Sveen.

Kulturminnevern er omtalt flere steder i fylkesrådets utredning til høringsuttalelsen til jernbanesaken.

– Hovedkjernen i den faglige uenigheten mellom vår kulturminneavdeling og Riksantikvaren, går på at vår kulturminneavdeling har vurdert verdien av å ta vare på det historiske jernbanemiljøet gjennom en blanding av bruk og vern slik det gjøres i det vestre alternativet, sier Sveen.

Fylkeskommunens kulturminneavdeling mente den vestlige traseen med bru er det alternativet som ivaretar det kulturfaglige best, mens at fylkesrådet anbefalte kulvertløsningen balansert ut fra andre hensyn.

Sveen ble meget overrasket over Riksantikvarens innsigelser som kom én uke etter at den opprinnelige høringsfristen var ute.

– Det var ukjent for oss da vi avga vår innstilling til høringsuttalelse. Det er underlig at Riksantikvaren kom så sent på banen. Han har vært på møter om jernbaneplanleggingen i 2016 om jernbane, uten å tilkjennegi sine synspunkter, sier Sveen.

Fylkesrådslederen kan ikke se at det skal være noe grunnlag for å reise mistillit til fylkesrådet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.