Det er Miljøpartiet De Grønnes stortingsrepresentant Rasmus Hansson som har stilt spørsmål i Stortinget om Åkersvika og bygging av dobbeltspor på jernbanen. Naturreservatet vil bli berørt i både det vestre og det østre traséalternativet, men mest i det østre.

Usikkerhet

Nå har Helgesens svar kommet. I svaret skriver han at det er stor usikkerhet om hvilken påvirkning utbygging av jernbane vil ha for Åkersvika naturreservat. Miljødirektoratet vurderer samlet belastning i Åkersvika i dag som svært stor, og en utvidelse av jernbanen vil øke belastningen.

– Samtidig er dobbeltsporet jernbane til Hamar et viktig klimatiltak, og en del av Intercity-satsingen, ifølge Helgesen.

Han skriver videre at det er vanskelig å unngå inngrep i reservatet helt ved bygging av dobbeltspor til Hamar.

Kan ikke si mer nå

Kommunedelplanen for dobbeltspor mellom Sørli og Brumunddal er sendt til kommunaldepartementet, som får det avgjørende ordet i saken.

– Forholdet til naturreservatet vil bli vurdert i forbindelse med denne behandlingen. Det ikke mulig å si noe mer om virkninger på naturreservatet før plansaken er avgjort og endelig vedtak om trasé fattet, heter det i svaret.

Når departementet fatter sitt vedtak, er helt uvisst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.