Omregulering av Vien gård mellom Vien-krysset og Norsvin langs E6 seiler opp som et stridstema i arbeidet med ny kommuneplan.

Grunneier Wetten-familien ønsker å omregulere 340 mål fra dyrka mark til næringsarealer og hundrevis av nye boliger.

Høy ambisjon

Et enstemmig storting har forpliktet seg på en ambisjon om at mindre enn 4.000 mål med dyrka mark skal bygges ned årlig innen 2020. Det forhindrer ikke Johnsen fra å love at han vil stå på for å realisere en slik omregulering.

Mandag møtte han grunneier Anders Wetten. Johnsen har vært orientert om planene et halvt års tid, og dette er noe han kan stille seg bak.

Vekst og utvikling

– Målet mitt er at hele Hedmark utvikles. Jeg har en stor forkjærlighet for Hamar, og er glad for Wettens ambisjoner og planer. Dersom omregulering får støtte lokalt, men møter motstand hos fylkesmannen, er det min jobb å sørge for at kommunens vedtak går gjennom, sier Johnsen.

Han lar det skinne igjennom at han synes at Hamars politikere er vel passive og sidrumpa i forhold til naboen i nord, Ringsaker kommune.

Vil nydyrke jord

Wetten har tilbudt seg å nydyrke jord til erstatning for Vien.

– Derfor blir omregulering av Vien gård et null sum-spill. Ambisjonen om å ikke bygge ned mer enn 4.000 mål årlig, er en nasjonal ambisjon som ikke kan hindre Innlandets største by å få utvikle seg, mener Johnsen.

Han har invitert med lokalpolitikerne Erling Behrens (Frp) og Jane Meyer (H) til møtet med Wetten.

Sprekk i regnbuen?

Meyer er gruppeleder i Hamar Høyre. De inngår i flertallskonstellasjonen sammen med Miljøpartiet De Grønne, By- og bygdelista, Senterpartiet og Venstre, og har i samarbeidsavtalen skrevet under på at jordvern skal være prioritert for samarbeidspartiene.

Meyer er positiv til planene om å bygge ned Vien gård.

– Hamar kommune har en ambisjon om å si ja mye oftere. Vi skal legge til rette for vekst og utvikling, sier Meyer.

Verken grunneier eller H/Frp-politikerne kjøper påstanden om at Vien vil bli en ny satellitt og generere mer biltrafikk. Årsaken er gårdens beliggenhet i forhold til eksisterende infrastruktur.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.