Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud foreslår å innføre betaling for lading til elbiler fra 1. januar. Saken skal behandles i formannskapet kommende onsdag. I dag lader elbileiere bilene sine gratis på kommunale ladepunkter, noe som koster kommunen 800.000 kroner i året.

Hovedbegrunnelsen for å begynne å ta betalt for strømmen, er at mange elbiler oppholder kommunale parkeringsplasser over lang tid og legger beslag på ladepunktet som andre elbiler kunne ha benyttet. Forslaget lyder på å innkreve minimum 2 kroner per kilowatt-time.

Støtter betaling

Erling Behrens har stilt spørsmål om elbiler og betaling for strøm i kommunestyret tidligere, og han støtter helhjertet at elbileiere må betale for å lade. Rådmannen vil opprettholde betalingsfritaket for selve parkeringen for elbilene.

– Det er veldig bra at det foreslås å innføre betaling for strømmen. Det er ikke riktig at skattebetalerne skal betale for lading. Det er 728 elbiler i Hamar, Stange, Løten og Ringsaker i dag. Det er mange som pendler til Hamar, og innbyggerne i Hamar har subsidiert elbileiere i andre kommuner. Å ta betalt for ladestrøm er fornuftig, sier Behrens.

Konkurransevridende

Frp vil gå lenger enn rådmannen, og også ta betalt for selve parkeringen for elbiler på lik linje med fossildrevne biler.

– Vi ønsker heller å ha gratis korttidsparkering i byen for alle biler for å bedre betingelsene for de handelsdrivende. Det blir ikke noe insentiv for elbileiere å ta beina fatt eller sykkel til byen når de står gratis parkert, mener Behrens.

I dag tar private aktører betalt for ladestrøm til elbiler, og at kommunen gir bort strømmen, påpeker Frp-politikeren blir konkurransevridende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.