Tor André Johnsen har fulgt jernbanesaken tett i mange år. Han omtaler det som en vanskelig, spennende og viktig sak. Stortingsrepresentanten var forberedt på at kommunestyrerepresentantene i Hamar ville gå for det østlige alternativet. Johnsen, som sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, sier han vil lytte til kommunen og nå kjempe for jernbane i øst.

– Jeg lytter selvfølgelig til kommunen, og det gjør også dagens regjering. Ønsker lokalpolitikerne jernbane i øst, jobber vi knallhardt for det, sier Johnsen.

– Så får vi se hvor steile Jernbaneverket er og hvordan regjeringen vil håndtere saken videre, legger han til.

Johnsen sier det er positivt at det nå er fattet et vedtak. Det er flere utfordringer knyttet til jernbaneutbyggingen.

– For det første har det vært en kamp om å lande en lokal trasé, med innsigelser på alt. I tillegg må vi sørge for framdrift på InterCity, sånn at jernbanen kommer seg gjennom Hamar. Hvis ikke det skjer, har alt arbeidet vært bortkastet, sier Johnsen.

Anette Trettebergstuen (Ap) sier hun som stortingsrepresentant selvsagt vil kjempe sammen med Hamar kommune om de mål kommunen setter seg, også i denne saken.

– Partiet mitt har gått for vest, det mener jeg også er den beste og mest realistiske løsningen, men flertallet bestemmer. Det er enormt viktig at denne saken løses, at traseen kommer inn i Nasjonal transportplan, som sommer til våren, og at framdriften på dobbeltsporet ikke stanses, sier Trettebergstuen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.