Varaordfører Knut Fangberget var en av innlederne på møtet mandag sammen med arkitekt Peter Butenschøn. Fangberget synes oppmøtet på rundt 70 personer, var meget gledelig.

– Det viser at det fortsatt er stor interesse for jernbanesaken i Hamar. Ved siden av å informere om prosessen som nå starter med behandling av innsigelser i departementet, var hvordan byen kan utvikles framover et tema, forteller Fangberget.

For at dobbeltsporet skal kunne prioriteres i neste nasjonale transportplan (NTP), må innsigelsene være løst innen rundt 1. april, når regjeringen trolig presenterer sitt forslag til ny NTP.

– Dersom det ikke blir noe resultat av meklingen onsdag, går saken til kommunaldepartementet. Deretter blir det høring av berørte departementer. Vi vil drive lobbyarbeid parallelt for å fremme Hamars syn, sier Fangberget.

Hamar Høyre ønsker at dagens stasjonsområde blir omgjort til bolig- og byutviklingsområde etter at traseen er lagt om.

– Det er trolig forurenset grunn der. Hvordan skal det håndteres?

– Dette var tema i et møte vi hadde med en statssekretær i miljøverndepartementet. Det er snakk om såpass store områder, at det trolig er mest aktuelt å legge rene masser over snarere enn å bytte ut forurensede masser, sier Fangberget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.