Tidligere i juni gjennomførte Foreldreutvalget (FAU) en spørreundersøkelse for å avgjøre den saken som har vært diskutert i årevis og som har satt masse følelser i kok. Bortsett fra i tusenårsskiftet i og i årets 17. mai, har elevene på Lunden skole hatt sitt eget tog i Øvre Vang. Etterpå har de, som på andre skoler, hatt arrangement på skolen.

I år er Lunden skole 150 år, og dermed gikk elevene fra Øvre Vang helt først i 17. mai-toget. Etter undersøkelsen blir det tog i sentrum også de neste årene.

– Vi har hatt en åpen og ryddig prosess der både elever og foreldre har avgitt stemmer. Det er et godt og tydelig flertall for å delta i skoletoget i Hamar sentrum, sier FAU-leder Are Solstad.

Han håper at alle slutter opp om det vedtaket som er fattet og deltar i feiringen nede i sentrum. Etter toget blir det arrangement på skolen, på samme måte som ved de andre skolene i Hamar.

I år ble arrangementet på skolen litt amputert, og muligens har det påvirket elevenes stemmetall. Her var det faktisk veldig jevnt. Selv om det var veldig morsomt å gå i tog med masse folk ute i gatene og mye hurrarop, har de vært vant til å møtes på skolen med mange leker. Men da foreldrenes stemmetall ble lagt oppå, var det ikke lenger tvil.

– Ungene hadde en fantastisk dag nede i sentrum i år, og vi skal fortsatt ha gode lokale arrangement, sier FAU-leder Are Solstad som håper at de dermed klarer å forene bygda.

Trangt og langt å gå, mente fire av de seks tredjeklassejentene som krøniken møtte på skoleplassen. De hadde stemt for fortsatt tog i Øvre Vang. – Jeg syntes det var trivelig med så mye folk, og så fikk jeg se ordføreren på ordentlig for første gang, sa Linnea Krogh Brevig, som hadde stemt for tog i Hamar sentrum neste år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.