Femåringene i Flekkenga Natur- og gårdsbarnehage vil vise meg hvor trygge de er blitt i vannet. De hopper fra kanten i varmebassenget i Ankerskogen så vannet spruter. At det kommer vann i ansiktet er det ingen som bryr seg om.

– Det viktigste vi kan gjøre for å gjøre barna trygge er å tilby dem vann, rett og slett. Vi har tatt det rolig, gjort dem vant til å være i vannet og lekt masse for å ufarliggjøre vannet. De har gått fra 0 til 2.000, sier Renate Mosesen som ellers er svømmetrener i HIL. Nå har hun tatt på seg å gjøre barnehagebarn trygge i det våte element.

Flekkenga Natur- og gårdsbarnehage var faktisk eneste barnehagen i Hamar som søkte om midler da fylkesmannen gikk ut med tilbudet. Nå har de åtte formiddager med vanntilvenning, og det har vært veldig populært blant barna.

– Det kreves mye organisering både av oss i barnehagen og av foreldrene som leverer ungene i Ankerskogen om morgenen, men det er verdt det. Foreldrene er veldig fornøyd, og vi ser stor framgang i hvor trygge ungene er blitt i vannet, sier leder i barnehagen, Ole-Morten Svenkerud. De har invitert med seg fire skolestartere fra Ingeberg barnehage, og drar av gårde med 24 unger totalt. Flekkenga har i flere år allerede hatt vanntilvenning med midler fra ulike hold, men det er først i år de får penger via fylkesmannen. De oppfordrer nå andre barnehager til å gjøre det samme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.