Femåringene i Flekkenga Natur- og gårdsbarnehage vil vise meg hvor trygge de er blitt i vannet. De hopper fra kanten i varmebassenget i Ankerskogen så vannet spruter. At det kommer vann i ansiktet er det ingen som bryr seg om.

– Det viktigste vi kan gjøre for å gjøre barna trygge er å tilby dem vann, rett og slett. Vi har tatt det rolig, gjort dem vant til å være i vannet og lekt masse for å ufarliggjøre vannet. De har gått fra 0 til 2.000, sier Renate Mosesen som ellers er svømmetrener i HIL. Nå har hun tatt på seg å gjøre barnehagebarn trygge i det våte element.

Flekkenga Natur- og gårdsbarnehage var faktisk eneste barnehagen i Hamar som søkte om midler da fylkesmannen gikk ut med tilbudet. Nå har de åtte formiddager med vanntilvenning, og det har vært veldig populært blant barna.

– Det kreves mye organisering både av oss i barnehagen og av foreldrene som leverer ungene i Ankerskogen om morgenen, men det er verdt det. Foreldrene er veldig fornøyd, og vi ser stor framgang i hvor trygge ungene er blitt i vannet, sier leder i barnehagen, Ole-Morten Svenkerud. De har invitert med seg fire skolestartere fra Ingeberg barnehage, og drar av gårde med 24 unger totalt. Flekkenga har i flere år allerede hatt vanntilvenning med midler fra ulike hold, men det er først i år de får penger via fylkesmannen. De oppfordrer nå andre barnehager til å gjøre det samme.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00