– Vi ser at det er mye ensomhet blant ungdom, det er mange som faller fra skolen, mister nettverket og senere står utenfor arbeidslivet. Vi ser at det er et behov for å gjøre noe mer, sier Line Kristoffersen, rådgiver i Hedmark Røde Kors.

Derfor håper hun i tillegg til at mange melder seg som frivillige mentorer, også på at organisasjoner og bedrifter stiller opp, slik at noen av elevene som melder kan få prøve seg i arbeidslivet. Storhamar Håndball har allerede sagt ja til å ta imot en elev som kan hjelpe til i håndballhallen.

Kristoffersen forteller at målet det første året er å koble ti elever og ti mentorer, og at de på sikt ser for seg å gjennomføre ordningen også ved andre skoler i Hedmark.

– Tilbakemeldinger fra foreldre i Oslo sier at elevene får økt motivasjon for både skole og andre aktiviteter på fritida, sier Kristoffersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.