– Vi synes det er et fint prosjekt og innenfor den rammen som vi ønsker å gi penger til, sier Per-Arne Johansen fra Storhamar Lions club. De har selv gitt 5.000 kroner og har fått 10.000 kroner i støtte fra Gjensidigestiftelsen sentralt.

Johansen fikk gleden av å overrekke sjekken til Margrethe Nordby, rådgiver i Hedmark Røde Kors og Anne Thingstad Eriksen, leder for frivilligsentralen i Hamar. De står som arrangører av julefeiringen på Gregers og har de siste ukene fått en rekke større og mindre pengegaver.

– Vi er helt overveldet over givergleden. Det er femte året vi arrangerer julekveld på Gregers, og det kan virke som flere har fått øynene opp for hvor mye dette betyr for mange, sier Anne Thingstad Eriksen.

Det er Hamar kommune som betaler for julematen på Gregers. Arrangørene har ellers forhandlet med næringslivet om drikke, kaker til kaffen, pynt til lokalene og ikke minst gaver til alle frammøtte. Den store forskjellen fra tidligere er at det ikke samles inn gaver, men at arrangørene selv kjøper inn gaver for penger som kommer inn. 

– Vi hadde en kjempejobb tidligere med å sortere gaver som ble levert inn. Nå gir vi like gaver til de voksne og så kan vi kjøpe gaver til barna og ungdommene som kommer. Da kan vi sørge for at de får gaver som er noenlunde like i pris og som passer til alder, sier Margrethe Nordby.

I år har flere av de frivillige tilbudt seg å være med på å kjøpe gaver, og det er arrangørene veldig takknemlig for.

– Vi har fått med oss veldig flinke frivillige som tar initiativ, sier Anne Thingstad Eriksen.

De har nå 23 frivillige med seg, mens 13 står på venteliste. I tillegg er det flere som har ringt for å være frivillige uten å sette seg på venteliste.

LES OGSÅ: Lefdal gir bort harde pakker for 30.000 kroner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.