Og de ble virkelig gledelig overrasket, de eldre som var ute på sin ukentlige onsdagstur med god hjelp av venneforeningen på Prestrudsenteret. For der, i krysset Lille Prestrudveg og Store Prestrudveg, sto altså 150 elever fra 3.-, 5.- og 7. trinn på Storhamarskole, de aller fleste med røde nisseluer, og sang kjente og kjære julesanger. – Vi liker å nisseglede litt og det passer godt inn i visjonen for Storhamar skole. Vi synes det er viktig at elevene lærer å bry seg om andre og gjøre slike positive ting i nærmiljøet, sier rektor Mari L. Flagstad.

Nå er det slett ikke første gang Storhamar skole har kontakt med Prestrudsenteret. Gjennom ildsjel i venneforeningen, Kjell Erik Andersen, har blant annet elevene i dagens 7. klasse, sunget for de eldre på senteret. Venneforeningen var også med på planleggingen av onsdagens nisseglede. Etterpå spanderte Andersen rundhåndet med pepperkake på elevene. Og Storhamar-elevene tok like godt en runde nedom Prestrudsenteret slik at enda flere kunne få høre sangene.

Elevene sjøl syntes det var artig å være med på å overraske de eldre. – Det er slikt vi synes er viktig på skolen vår, sa ei av jentene.

«Verdens mest oppmuntrende skole»er Storhamars nye visjon.

– Det er noe vi arbeider med hver dag. Vi er ikke der ennå, men det gir oss noe å strekke oss etter, sier Mari L. Flagstad.

SE VIDEO ØVERST I SAKEN

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00