Og de ble virkelig gledelig overrasket, de eldre som var ute på sin ukentlige onsdagstur med god hjelp av venneforeningen på Prestrudsenteret. For der, i krysset Lille Prestrudveg og Store Prestrudveg, sto altså 150 elever fra 3.-, 5.- og 7. trinn på Storhamarskole, de aller fleste med røde nisseluer, og sang kjente og kjære julesanger. – Vi liker å nisseglede litt og det passer godt inn i visjonen for Storhamar skole. Vi synes det er viktig at elevene lærer å bry seg om andre og gjøre slike positive ting i nærmiljøet, sier rektor Mari L. Flagstad.

Nå er det slett ikke første gang Storhamar skole har kontakt med Prestrudsenteret. Gjennom ildsjel i venneforeningen, Kjell Erik Andersen, har blant annet elevene i dagens 7. klasse, sunget for de eldre på senteret. Venneforeningen var også med på planleggingen av onsdagens nisseglede. Etterpå spanderte Andersen rundhåndet med pepperkake på elevene. Og Storhamar-elevene tok like godt en runde nedom Prestrudsenteret slik at enda flere kunne få høre sangene.

Elevene sjøl syntes det var artig å være med på å overraske de eldre. – Det er slikt vi synes er viktig på skolen vår, sa ei av jentene.

«Verdens mest oppmuntrende skole»er Storhamars nye visjon.

– Det er noe vi arbeider med hver dag. Vi er ikke der ennå, men det gir oss noe å strekke oss etter, sier Mari L. Flagstad.

SE VIDEO ØVERST I SAKEN

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.