Jørn Haakensveen, rådgiver for idrett og friluftsliv i Hamar kommune, tror nesten ikke på tallene etter årets sesong med urbane turposter.

– Det har vært helt voldsomt, dette her. Selv om vi ikke har fått evaluert årets urbane turposter ennå, kan jeg med sikkerhet si at vi gjentar det neste år. Vi hadde et mål om også å nå dem som ikke beveger seg så mye, og jeg håper og tror at vi har klart det, sier Haakensveen.

I denne tredje sesongen ble det innført en app i tillegg til det tradisjonelle kartet. Det gjør at alle «klipp» på de 50 postene blir registrert. Fra 1. mai til 1. oktober er det registrert ikke mindre enn 42.270 «klipp» på stolpene, det er 272 «klipp» daglig. Av de 1.870 som har deltatt, er det hele 1.500 som har registrert seg på appen.

– Men vi tror at mange bruker kartet i tillegg til appen, for de 15.000-16.000 kartene vi har trykket opp er borte, sier Jørn Haakensveen.

Hans inntrykk er at turpostene har hatt deltakere i alle aldre, selv om hovedgruppa er i alderen 50–70. Men i bunken er det besteforeldre som tydeligvis har gått sammen med barnebarn, her er det vennegjenger der en har fått ansvaret for å levere hele bunken, og her er det altså mange veldig spreke pensjonister som leverte kartene få dager etter at konkurransen var startet.

Veldig mange barn har klart å få 30 av 50 klipp slik at de fikk gratisbillett til Ankerskogen. Og til slutt er det altså trukket ut fire hovedpremievinnere, to over 16 og to under 16 som har vunnet henholdsvis gavekort i kulturhuset og årskort i Ankerskogen.

– Vi må se litt på premiene til neste år, men her er det nok ikke først og fremst premiene som lokker, sier Jørn Haakensveen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00