De er veldig fornøyd med innsatsen sin, ungdomsbedriften på Børstad ungdomsskole. De 20 elevene fra 9.- og 10. klasse som er med i arbeidstreningsgruppa, har virkelig stått på. For de har gjort alt sjøl: På Trehørningen har de fått lov til å ta ned en del trær, så elevene var der og felte trærne sjøl. Siden har de kuttet veden og lagt den til tørk, før den ble pakket i 60 liters sekker. Da salget ble offentliggjort, strømmet det på med bestillinger til markedssjefen, Mali Joløkken.

Seks hundehus har de også laget. – Og vi har laget dem sjøl, altså, får jeg høre. To av de seks husene er bestilt, men fire gjenstår. Og synes du at hunden din bør få skilt på huset sitt, så ordner de det også.

To timer i uka er satt av til elevbedriften. Men læreren deres, Hans Andersen, forteller at de har hatt lengre økter, og gjerne ettermiddager og helger også.

Elevene som i arbeidstreningsgruppa velger dette i stedet for språk. Noen begynte i gruppa direkte, andre har hatt tysk og spansk i to år før de hoppet over til arbeidsgruppa.

– Det ble så teoritungt. Det var så godt å komme over på noe som var mer praktisk, sier Mali Joløkken.

Etter jul skal elevene i gang med å lage platting til den nye frisbeebana på Børstad. De skal også lage bålplass som skolen skal bruke.

– Jeg er opptatt av at elevene skal lage noe som er ordentlig, og det har de gjort. Nå får de også poeng for å ha vært på denne gruppa. I fjor var det faktisk ni av ti som begynte på tømrerlinja på Stange videregående skole, forteller Hans Andersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.