De er veldig fornøyd med innsatsen sin, ungdomsbedriften på Børstad ungdomsskole. De 20 elevene fra 9.- og 10. klasse som er med i arbeidstreningsgruppa, har virkelig stått på. For de har gjort alt sjøl: På Trehørningen har de fått lov til å ta ned en del trær, så elevene var der og felte trærne sjøl. Siden har de kuttet veden og lagt den til tørk, før den ble pakket i 60 liters sekker. Da salget ble offentliggjort, strømmet det på med bestillinger til markedssjefen, Mali Joløkken.

Seks hundehus har de også laget. – Og vi har laget dem sjøl, altså, får jeg høre. To av de seks husene er bestilt, men fire gjenstår. Og synes du at hunden din bør få skilt på huset sitt, så ordner de det også.

To timer i uka er satt av til elevbedriften. Men læreren deres, Hans Andersen, forteller at de har hatt lengre økter, og gjerne ettermiddager og helger også.

Elevene som i arbeidstreningsgruppa velger dette i stedet for språk. Noen begynte i gruppa direkte, andre har hatt tysk og spansk i to år før de hoppet over til arbeidsgruppa.

– Det ble så teoritungt. Det var så godt å komme over på noe som var mer praktisk, sier Mali Joløkken.

Etter jul skal elevene i gang med å lage platting til den nye frisbeebana på Børstad. De skal også lage bålplass som skolen skal bruke.

– Jeg er opptatt av at elevene skal lage noe som er ordentlig, og det har de gjort. Nå får de også poeng for å ha vært på denne gruppa. I fjor var det faktisk ni av ti som begynte på tømrerlinja på Stange videregående skole, forteller Hans Andersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00