Det er Merete Sejersted Bødtker fra Trysil som er mester for de to bronseportrettene. Den ene skulpturen skal auksjoneres bort på en veldedighetskonsert i Yangon i Myanmar 6. oktober.

– Den andre skulpturen hadde jeg egentlig tenkt å beholde selv, men Daw Aung San Suu Kyi ville gjerne ha den. Da sier en ikke nei, sier Merete Sejersted Bødtker.

De to skulpturene skal stå utstilt i Hamar ut august, sammen med mye litteratur knyttet til Myanmar. Deretter blir de sendt med diplomatpost til Myanmar. Pengene for portrettet som skal auksjoneres bort er øremerka helse og utdanning for vanskeligstilte. Det andre portrettet skal stå i utenriksministeriet i Myanmar.

På biblioteket kan du også lese historien bak de to bronseportrettene og se flotte bilder fra Meretes møte med «The Lady» som nå er utenriksminister.

– Jeg hadde et stort ønske om å portrettere henne, men det lot seg ikke gjøre da hun var i Norge. Men så fikk jeg en avtale om å møte henne i Myanmar og da var det bare å dra. Jeg fikk faktisk møte henne to ganger, enda så travel hun er, sier Merete Sejersted Bødtker som har et stort ønske om å være til stede når portrettene skal overrekkes.

Bildene som står utstilt i Hamar, er tatt av fotojournalist Line Ørnes Søndergaard, som også er Bødtkers svigerdatter. I tillegg til bildene er også besøket og arbeidet til Bødtker omtalt i utstillingen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.