Det er Merete Sejersted Bødtker fra Trysil som er mester for de to bronseportrettene. Den ene skulpturen skal auksjoneres bort på en veldedighetskonsert i Yangon i Myanmar 6. oktober.

– Den andre skulpturen hadde jeg egentlig tenkt å beholde selv, men Daw Aung San Suu Kyi ville gjerne ha den. Da sier en ikke nei, sier Merete Sejersted Bødtker.

De to skulpturene skal stå utstilt i Hamar ut august, sammen med mye litteratur knyttet til Myanmar. Deretter blir de sendt med diplomatpost til Myanmar. Pengene for portrettet som skal auksjoneres bort er øremerka helse og utdanning for vanskeligstilte. Det andre portrettet skal stå i utenriksministeriet i Myanmar.

På biblioteket kan du også lese historien bak de to bronseportrettene og se flotte bilder fra Meretes møte med «The Lady» som nå er utenriksminister.

– Jeg hadde et stort ønske om å portrettere henne, men det lot seg ikke gjøre da hun var i Norge. Men så fikk jeg en avtale om å møte henne i Myanmar og da var det bare å dra. Jeg fikk faktisk møte henne to ganger, enda så travel hun er, sier Merete Sejersted Bødtker som har et stort ønske om å være til stede når portrettene skal overrekkes.

Bildene som står utstilt i Hamar, er tatt av fotojournalist Line Ørnes Søndergaard, som også er Bødtkers svigerdatter. I tillegg til bildene er også besøket og arbeidet til Bødtker omtalt i utstillingen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00