Stine Olsen Kirkevik på Frisklivssentralen i Hamar gleder seg over tallene.

– Det viser at dette er blitt noe som fenger folk i alle aldre og noe alle kan være med på, sier hun til Krøniken.

På Stolpejakten kan en velge å registrere seg på nett og skanne postene med telefonen. Men mange sverger fortsatt til klipp i kartet som viser alle postene. Denne andelen av deltakerne får en ikke oversikt over før kartene blir levert inn. Fristen er 22. oktober.

Men allerede nå er det 3.579 personer som har registrert seg på nettet. I fjor var dette tallet 3.100. Deltakerne hadde til sammen besøkt 69.086 stolper. Så langt har 257 deltakere på nettet vært innom alle de 50 postene. Og den posten som er aller best besøkt er stolpe nummer 7, labyrinten ved Ridehuset.

– I år har vi utvidet sesongen til etter høstferien, og dermed er det fremdeles god til å ta alle postene, sier Stine Olsen Kirkevik.

30 av årets stolper er plassert sentralt i Hamar, mens 12 er spredt rundt på Ridabu. De siste åtte stolpene ligger langs naturstien på Gåsbu og innbyr til en fin tur.

Men deltakerne som har registrert seg i Hamar har også jaktet på stolper flere andre steder i landet.

Stolpejakten har vært flittig brukt som aktivitetstilbud på skoler, og barn og ungdommer opp til 16 år får billett til Ankerskogen svømmehall hvis de finner 30 poster eller mer. Da er de også med i trekningen av hovedpremiene i årets Stolpejakten.

Nasjonale tall viser at 60 prosent av årets stolpejeger er kvinner, og de aller fleste deltakerne er født mellom 1960 og 1985, samt fra 2003 til 2013.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00