Stine Olsen Kirkevik på Frisklivssentralen i Hamar gleder seg over tallene.

– Det viser at dette er blitt noe som fenger folk i alle aldre og noe alle kan være med på, sier hun til Krøniken.

På Stolpejakten kan en velge å registrere seg på nett og skanne postene med telefonen. Men mange sverger fortsatt til klipp i kartet som viser alle postene. Denne andelen av deltakerne får en ikke oversikt over før kartene blir levert inn. Fristen er 22. oktober.

Men allerede nå er det 3.579 personer som har registrert seg på nettet. I fjor var dette tallet 3.100. Deltakerne hadde til sammen besøkt 69.086 stolper. Så langt har 257 deltakere på nettet vært innom alle de 50 postene. Og den posten som er aller best besøkt er stolpe nummer 7, labyrinten ved Ridehuset.

– I år har vi utvidet sesongen til etter høstferien, og dermed er det fremdeles god til å ta alle postene, sier Stine Olsen Kirkevik.

30 av årets stolper er plassert sentralt i Hamar, mens 12 er spredt rundt på Ridabu. De siste åtte stolpene ligger langs naturstien på Gåsbu og innbyr til en fin tur.

Men deltakerne som har registrert seg i Hamar har også jaktet på stolper flere andre steder i landet.

Stolpejakten har vært flittig brukt som aktivitetstilbud på skoler, og barn og ungdommer opp til 16 år får billett til Ankerskogen svømmehall hvis de finner 30 poster eller mer. Da er de også med i trekningen av hovedpremiene i årets Stolpejakten.

Nasjonale tall viser at 60 prosent av årets stolpejeger er kvinner, og de aller fleste deltakerne er født mellom 1960 og 1985, samt fra 2003 til 2013.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.