Uten innvendinger fra noen av de oppmøtte ved nominasjonsmøtet i Hamar Venstre, ble Stig Vaagan, som også er lokallagets leder, innstilt som partiets "førstekandidat og ordførerkandidat", mandag kveld. 

- Det er ingen bombe, men jeg får vel si litt om bakgrunnen for innstillingen fra nemnda, sa nominasjonsnemndas leder Sjur Skjævesland, som også er fylkesleder i Hedmark Venstre.

- Stig Vaagan var den i Hamar Venstre som fikk flest personstemmer ved forrige kommunevalg, han har et stort kontaktnettverk, han er en erfaren politiker, og en som kan stå for standpunktene som han og Venstre har, sa Skjævesland.

Mangeårig Venstre-medlem Christopher W. Castberg poengterte at Vaagan også kjenner jernbanesaken godt - en sak som står høyt på agendaen for partiet.

- Og jernbanesaken er på ingen måte en avsluttet prosess, sa Castberg, som fikk siste ord, før innstillingen av Vaagan ble vedtatt ved akklamasjon.

LES OGSÅ: Solvik-Olsen skroter jernbanebru i vest

Vil fortsette kampen for østlig trasé

Hovedpersonen selv benyttet anledningen til å takke for tilliten.

- Tillit er noe man må jobbe for. Det er virkelig en ære å toppe Venstres liste på Hamar, sa Vaagan.

- Hva er de viktigste sakene for Hamar Venstre fram mot kommunevalget neste år?

- Barn og unge står i sentrum i Venstres politikk, enten det gjelder skole eller fattigdomsbekjempelse. Også vil vi fortsette å uttrykke vår skepsis til bygging av høyhus i strandsonen, som på Tjuvholmen. Og den største saken, som jeg har jobbet mye med, er valget av ny jernbanetrasé gjennom Hamar, hvor vi mener østlig trasé må prioriteres, sier Vaagan til HA etter nominasjonsmøtet.

- Hva er nøkkelen for å få jernbanen lagt til en østlig trasé?

- Økonomi. Alternativet med kulvert har vanskelig for å konkurrere med alternativ øst på pris, for ikke å nevne de andre utfordringene med kulvert, som høyden på den. Derfor er vi optimistiske, sier Vaagan.

LES OGSÅ: Kritisk å få et trasévalg

Drømmer om ti prosent på Hamar

I sin tale til nominasjonsmøtet sa Vaagan at det bør være mulig for Venstre å få ti prosent oppslutning på Hamar. Ved forrige kommunevalg i Hamar gikk partiet fram 1,8 prosentpoeng til en oppslutning på 6,2 prosent.

- Ti prosent er mulig. Om ikke nå, så kanskje neste gang. Selv om Hedmark tradisjonelt sett ikke har vært Venstres fylke, så er Hamar byen i Hedmark hvor vi gjorde det best ved forrige valg, sier Vaagan.

Han bemerket også at nominasjonsmøtet ikke bare innstilte ham som førstekandidat, men også som partiets ordførerkandidat.

- Hva skal til for at du blir ordfører i Hamar?

- Vel, vi liker å være offensive. Vi ble det fjerde største partiet ved forrige kommunevalg, og håper at vi kan fortsette å vokse. Vi går etter posisjoner, og ser at også vara-posisjoner kan være aktuelle. Men Hamar har også en god kandidat i Einar Busterud. BBL og Venstre har hatt et godt samarbeid, iallfall på det viktigste, som er å ha orden i kommuneøkonomien, sier Vaagan.

Resten av Hamar Venstres kandidater til kommunevalget i 2019 vil bli valgt ved senere nominasjonsmøter.

LES OGSÅ: Trine Skei Grande: – Må tenke på mulighetene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.