Jordvernalliansen er en sammenslutning av 10 naturvern- og landbruksorganisasjoner.

De jobber for et sterkt jordvern. Talsperson Lars Opsahl Jr. sier at de aksepterer å ta noe matjord ved utbygging av veger og jernbane, men at når det kommer til næringsarealer og boliger som i Vien gårds tilfelle, finnes det mange andre områder å ta av, som ikke er dyrka mark. Statistikk viser at mens Hamar i perioden fra 2005 til 2015 har bygd ned 475 mål dyrka mark, har Ringsaker bygd ned 3.685 mål.

– Det er bra at Hamar har vært måteholden, mens Ringsaker er en av de verste i landet. Vi reagerer skarpt på at Hamar Ap ser ut til å ha glemt sitt argument for jordvern fra jernbanedebatten, og i stedet legger opp til en slik kretskamp, mener Opsahl Jr.

Han synes det også er grelt at Tor André Johnsen (Frp), som stemte for et restriktivt jordvern på Stortinget i 2015, nå går ut og lover at han vil ta kampen mot fylkesmannen.

– Det vitner om politisk umusikalitet. Vi må fortette Hamar by, og benytte næringsområder vi allerede har. Vien er verdifull dyrka mark. Jeg håper Regnbuealliansen i Hamar står ved samarbeidsavtalen sin om at jordvern skal være prioritert for samarbeidspartnerne, og at fylkesmannen passer på at de nasjonale føringene vedrørende jordvern overholdes, sier Opsahl.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.