Jensen var bare én av mange på kortids- og rehabiliteringsavdelingen på Finsalsenteret som fikk noe spennende på veggen sin da Berit Andersen og Aase Marie Brun kom med ei hel tralle med kunst. De to er engasjert av Hamar kommune til å lage en fullstendig digital oversikt over kunsten som Hamar kommune har.

1.000 objekter

– Vi regner med at det dreier seg om rundt tusen objekter. Da snakker vi om både bilder, statuer, byster, tekstiler, men også andre kunstgjenstander, forteller Berit Andersen. Hun var tidligere rådgiver i Hamar kommune og var veldig delaktiv i utsmykking rundt i byen. Nå er hun pensjonist og synes det er givende, sammen med tekstilkunstner Aase Marie Brun, å kunne lage en skikkelig oversikt over hva Hamar faktisk har.

Under arbeidet har de oppdaget at mye kunst på skoler og sykehjem av ulike årsaker er tatt ned av veggene og bare satt bort i et kott. Nå er det sanket inn igje. En del bilder har fått nye rammer og nytt glass. Nå blir en del av kunsten fordelt ut, til sykehjem og barnehager som ikke har noe særlig kunst på veggene.

– Og noe, som ikke er klassifisert som kunst, er faktisk kastet, sier Berit Andersen.

Til Finsal hadde de med masse eldre bilder, noen med Hamar-motiv. Stein G. Jensen var så heldig å få et bilde på rommet sitt med motiv fra den gamle bebyggelsen langs Kirkebakken. Han vokste opp like ved og syntes det var ekstra hyggelig å få nettopp dette bildet på veggen.

Barnehage fikk bilder

På tralla til Berit Andersen og Aase Marie Brun var det også Hamar-bilder av Knut Sandvik, samt en rekke eldre trykk i ulike størrelser. Til sammen ble det hengt opp bilder på 24 rom på Finsal. I tillegg har Andersen og Brun vært på besøk i Martodden barnehage. For å spare penger under byggingen, ble det ikke satt av midler til utsmykking. Men nå har de likevel fått bilder på veggene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.