11 babyer i alderen tre til ni måneder og mødrene deres hadde tatt turen til den lille, hvite bygningen inne på kirkegården i Vang denne mandagsmorgenen.

– Det er så koselig å komme inn hit. Det er mye mindre her enn i Storhamar-kirka, mer intimt og roligere. Det kan bli litt voldsomt når det er opptil 30 barn sammen, sier Bente Nordsveen som har deltatt på babysang med Oscar (8 mnd.) i to måneder. Hun er ikke i tvil om at han trives her: – Her kan han ligge på gulvet i opptil en time, hjemme er tålmodigheten slutt etter fem minutter, sier hun og ler.

Denne mandagen var det Kristin Ulveseth, som selv hadde med Elida på tre måneder, som ledet babysangen. Hun måtte på kort varsel steppe inn for menighetspedagog Guro Ødegård Lundby som var blitt syk, men Kristin har vært vikar før og loset små og store trygt gjennom. Da de første tonene på babysambaen kom, var det helt tydelig at dette var kjente toner for flere av de små.

Ingunn Røe og Marthe Røe Dufseth (6,5 mnd) har vært med på babysang i kirkestua siden august. – Hun er veldig nysgjerrig og synes det er spennende å møte de andre babyene her.

Flere av mødrene er blitt kjent på barselsgruppe og synes babysang-tilbudet er et fint møtested for å holde kontakten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.