11 babyer i alderen tre til ni måneder og mødrene deres hadde tatt turen til den lille, hvite bygningen inne på kirkegården i Vang denne mandagsmorgenen.

– Det er så koselig å komme inn hit. Det er mye mindre her enn i Storhamar-kirka, mer intimt og roligere. Det kan bli litt voldsomt når det er opptil 30 barn sammen, sier Bente Nordsveen som har deltatt på babysang med Oscar (8 mnd.) i to måneder. Hun er ikke i tvil om at han trives her: – Her kan han ligge på gulvet i opptil en time, hjemme er tålmodigheten slutt etter fem minutter, sier hun og ler.

Denne mandagen var det Kristin Ulveseth, som selv hadde med Elida på tre måneder, som ledet babysangen. Hun måtte på kort varsel steppe inn for menighetspedagog Guro Ødegård Lundby som var blitt syk, men Kristin har vært vikar før og loset små og store trygt gjennom. Da de første tonene på babysambaen kom, var det helt tydelig at dette var kjente toner for flere av de små.

Ingunn Røe og Marthe Røe Dufseth (6,5 mnd) har vært med på babysang i kirkestua siden august. – Hun er veldig nysgjerrig og synes det er spennende å møte de andre babyene her.

Flere av mødrene er blitt kjent på barselsgruppe og synes babysang-tilbudet er et fint møtested for å holde kontakten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00