Kommunevalget er først i 2019, men allerede i vår besluttet styret i Hamar Arbeiderparti å ta ordførernominasjonen ut av den ordinære nominasjonen og kjøre den i 2017.

Onsdag ble Mona Stormoen utpekt som leder av nominasjonsutvalget for ordførerkandidat.

Med seg i utvalget får hun partimedlemmene Finn Arne Eriksrud, Kjellaug K. Jota, Ingunn Børresen og ny leder i Hamar AUF (ikke valgt ennå).

God tid

Stormoen opplyser at de gjør dette for at kandidaten skal få god tid til å gjøre seg kjent, og gjøre best mulige forberedelser. Hamar Aps klare ambisjon er å gjenerobre ordførerposisjonen i 2019.

Stormoen synes det er en kjempespennende jobb å gi seg i kast med.

– Vi kommer til å lete både innenfor og utenfor partiet etter den kandidaten som er best for Hamar og Hamar Ap. Vi har mange gode folk i partiet, men ser også bredere. Det viktigste er at personen deler verdigrunnlaget til Arbeiderpartiet, sier Stormoen.

Mange runder

Opprinnelig var det meningen å ha den nye ordførerkandidaten klar til juni, men nå er siste frist satt til siste medlemsmøte før jul i 2017.

Arbeidet med å finne den nye kandidaten, starter på nyåret. Medlemmene får komme med sine forslag, og etter hvert blir det intervjuer og høringsrunder.

Åpent om kandidat

Etter at tidligere ordfører Morten Aspeli allerede rett etter valget i fjor høst gikk ut og varslet at han ikke er ordførerkandidat i 2019, er det helt åpent hvem Arbeiderpartiet kan komme til å velge som sin nye frontfigur.

Sylvia Brustad har vært nevnt mange ganger. Gruppeleder Grete Solli har sagt at hun ikke er aktuell som ordførerkandidat.

Partileder Thomas L. Jørgensen har vært med i Hamar-politikken i mange år.

– Er du aktuell som kandidat?

– Det vet jeg ikke nå. Det må jeg vurdere om det kommer opp, sier Jørgensen.

Andre navn som har vært spilt inn tidligere, er Torbjørn Almlid, noe han selv har avvist. Det er neppe utenkelig at Aspelis navn kan bli spilt inn, men det er uvisst hva hans agering i jernbanesaken kan bety.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00