Mens SFO har vært stengt, har 50 barn fra 1.- til 4. klasse fått utfolde seg i Storhamar kirke. I et rom får ei gruppe med gutter og jenter hjelp av kunstneren Bjørnulf Dyrud til å lage fargerike malerier. I kjelleren er en annen gruppe i gang med å trykke mønster på pennaler og male små lyslykter. Inne i kirkerommet er ei gruppe barn i gang med å leke musikkdetektiver sammen med Halvard Bjørkås, og på kjøkkenet er diakon Siv Leirvik-Engevik og mange gode hjelpere i sving med å lage dagens lunsj: tomatsuppe med egg og makaroni.

– Målet har vært å gi barna et positivt inntrykk av kirka, at det ikke bare er et sted for gudstjenester, sier menighetspedagog Guro Ødegård Lundby mens hun kikker innom de ulike gruppene for å se hvordan det står til. Og barna sjøl har nesten ikke tid til å prate med oss. – Morsomt å lære å male, sier Ingeborg, mens hun gjør ferdig kunstverket sitt.

Ideen om aktivitetsdager i kirka når SFO er stengt kom fra biskopen da Storhamar kirke presenterte sin plan for trosopplæringen. Guro Ødegård Lundby fikk med seg flere lokale samarbeidspartnere og sendte ut tilbud til foreldre som er knyttet til menighetene i Hamar og Vang. Og faktisk var interessen så stor at det sto barn på venteliste da aktivitetsdagene startet.

– Det blir aktivitetsdager neste år også, men da må vi prøve å få til et tilbud i Vang også, sier Guro Ødegård Lundby, som skryter av alle de frivillige som har stilt opp som hjelpere disse dagene.

Fredag kommer foreldrene på kunstutstilling, fotballkamp og framvisning av selvlagd musikkvideo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.