Mens SFO har vært stengt, har 50 barn fra 1.- til 4. klasse fått utfolde seg i Storhamar kirke. I et rom får ei gruppe med gutter og jenter hjelp av kunstneren Bjørnulf Dyrud til å lage fargerike malerier. I kjelleren er en annen gruppe i gang med å trykke mønster på pennaler og male små lyslykter. Inne i kirkerommet er ei gruppe barn i gang med å leke musikkdetektiver sammen med Halvard Bjørkås, og på kjøkkenet er diakon Siv Leirvik-Engevik og mange gode hjelpere i sving med å lage dagens lunsj: tomatsuppe med egg og makaroni.

– Målet har vært å gi barna et positivt inntrykk av kirka, at det ikke bare er et sted for gudstjenester, sier menighetspedagog Guro Ødegård Lundby mens hun kikker innom de ulike gruppene for å se hvordan det står til. Og barna sjøl har nesten ikke tid til å prate med oss. – Morsomt å lære å male, sier Ingeborg, mens hun gjør ferdig kunstverket sitt.

Ideen om aktivitetsdager i kirka når SFO er stengt kom fra biskopen da Storhamar kirke presenterte sin plan for trosopplæringen. Guro Ødegård Lundby fikk med seg flere lokale samarbeidspartnere og sendte ut tilbud til foreldre som er knyttet til menighetene i Hamar og Vang. Og faktisk var interessen så stor at det sto barn på venteliste da aktivitetsdagene startet.

– Det blir aktivitetsdager neste år også, men da må vi prøve å få til et tilbud i Vang også, sier Guro Ødegård Lundby, som skryter av alle de frivillige som har stilt opp som hjelpere disse dagene.

Fredag kommer foreldrene på kunstutstilling, fotballkamp og framvisning av selvlagd musikkvideo.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00