– Dette har vært veldig morsomt. I starten at konkurransen tenkte vi «hvor kult hadde det ikke vært å vinne 30.000 kroner», sier Magnus Mjørud (11).

Og nå er det akkurat det som har skjedd. I konkurranse med 1100 andre klasser over hele landet, gikk 7A på Solvang skole helt til topps i «Beintøft». Onsdag kom ordfører Einar Busterud og representanter fra Miljøagentene for å overraske klassen med kake og en sjekk på 30.000 kroner.

– Først skjønte jeg ingenting da de kom inn. Jeg ble veldig overrasket over at vi vant, sier Camilla Silkoset (12).

Sprek gjeng

«Beintøft» går ut på at elevene registrerer alt de går, sykler eller kjører kollektivt til skolen, i tillegg til at de kan få ekstrapoeng ved å gjennomføre ukeoppdrag. Og ingen var bedre enn klassen på Solvang.

– Det var veldig stort å vinne. Vi hadde ikke trodd det, sier Mjørud.

– Føler dere at dere er Norges sprekeste klasse også?

– Ja, det gjør vi, smiler Mjørud lurt.

616 kilometer har klassen tilbakelagt i de fire ukene konkurransen har pågått. De har også spart miljøet for 81,9 kilo CO2. Vetle Silnes (11) forteller at konkurransen har motivert dem til å ta beina fatt til skolen.

– Før ble jeg kjørt nesten hele tida til skolen, men under konkurransen har jeg stort sett syklet eller skatet hele tiden, sier Silnes.

18 ganger rundt jorda

Til sammen har alle klassene som har deltatt i konkurransen tilbakelagt i overkant av 732.000 kilometer. Det tilsvarer 18,2 runder rundt jorda.

Med seieren fikk som nevnt klassen 30.000 kroner i premie. Umiddelbart etter overrekkelsen av premien, kom forslagene til hva pengene kunne brukes til på løpende bånd.

– Vi kan dra til Tusenfryd alle sammen, var det flere som foreslo i den mildt sagt overraskede klassen.

Hva pengene til slutt går til, er ikke sikkert, men det skal komme hele klassen til gode.

Koordinator for «Beintøft» i Miljøagentene, Hanna Hågensen Aasen, er imponert over 7A på Solvang.

– De er veldig spreke. De har gått veldig langt, og de har også en veldig sprek innstilling. De er en veldig verdig vinner, og det er morsomt å være her og se hvor glade de ble, sier Aasen.

Hun håper mange har blitt inspirert av konkurransen.

– Målet med aksjonen har vært å inspirere både barn og foreldre til å reise kollektivt til skolen, sier hun.

Les også
NYHET Se bildene fra Rasko-lekene på Sjusjøen!
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.