På et medlemsmøte tirsdag kveld behandlet MDG Hamar sin innstilling til jernbanetrasé gjennom Hamar.

Medlemsmøtets flertall besluttet at MDG skal stemme for det midtre alternativet. Vel så interessant er hvilken trasé de vil gå for subsidiært

Må ta dyrka mark

Ifølge en pressemelding MDG Hamar sendte ut torsdag, vil de subsidiært gå for øst (som fikk én stemme mer enn vest). Dermed velger MDG å bryte sitt valgløfte om å gå for den jernbanetraseen som tar minst dyrka mark.

Partiets gruppeleder i Hamar kommunestyre Katrine Aalstad har tidligere flere ganger forfektet vest med kulvert.

To onder

– Etter å ha tenkt meg om gjennom dagen, velger jeg verken å støtte vest eller øst. Om det ikke blir trase midt, velger jeg å fremme forslag om at dobbeltsporet stopper på Hamar ved dagens stasjon. Trase vest vil være et stort inngrep i byen, og vi har ingen garantier nå for at såret etter et slikt inngrep vil være grodd med bebyggelse og parker. Trase øst er uakseptabelt i forhold til inngrep i naturreservat og dyrkamark. Hamar kan ikke sitte igjen å måtte velge mellom to onde, sier Aalstad.

Nestleder Kjetil Vangløkken i MDG Hamar sier flertallet i partiet mener at jordvern er viktig, men at i denne saken er det verdt å omdisponere dyrkamarka.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.