Nå er det tre år siden Seaside cable park ble etablert. I løpet av disse årene har Neglespretten fått 132 medlemmer – fra 7 år og til godt voksne. Og alle er de bitt av basillen – å feie over vika på brett eller fotsålene, festet i en vaier fra kabelbanen.

– Det er veldig morsomt og det er et flott lavterskeltilbud. Det er ingen aldersgrense, og vi ser at barn som begynner med dette blir veldig trygge i vannet, sier Christina Elde Mølstad.

Hun har med seg begge sønnene sine, Martin (10) og Håkon (7). Yngstemann var bare 5 år da han startet. Begge guttene, og mamma med, gleder seg til sesongen starter 4. juni. Da håper de at kabelbanen i Hamar har fått på plass noen rails som gjør at banen blir enda mer spennende.

– Det er på samme måte som i snowboard, det er behov for elementer for å kunne øke ferdighetsnivået, både for nybegynnere og de mer trente, sier Mølstad som håper enda flere får øynene opp for dette tilbudet, midt i Hamar.

I år ønsker for øvrig klubben å gi et treningstilbud for barn på torsdager.

Men det trengs mer penger. Før påske var det samlet inn nesten 9.000 kroner på spleisekontoen via Facebook-siden til Neglespretten. Klubben har også søkt penger en rekke steder. Men det er langt igjen: To elementer koster nærmere 175.000 kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.