Nå er det tre år siden Seaside cable park ble etablert. I løpet av disse årene har Neglespretten fått 132 medlemmer – fra 7 år og til godt voksne. Og alle er de bitt av basillen – å feie over vika på brett eller fotsålene, festet i en vaier fra kabelbanen.

– Det er veldig morsomt og det er et flott lavterskeltilbud. Det er ingen aldersgrense, og vi ser at barn som begynner med dette blir veldig trygge i vannet, sier Christina Elde Mølstad.

Hun har med seg begge sønnene sine, Martin (10) og Håkon (7). Yngstemann var bare 5 år da han startet. Begge guttene, og mamma med, gleder seg til sesongen starter 4. juni. Da håper de at kabelbanen i Hamar har fått på plass noen rails som gjør at banen blir enda mer spennende.

– Det er på samme måte som i snowboard, det er behov for elementer for å kunne øke ferdighetsnivået, både for nybegynnere og de mer trente, sier Mølstad som håper enda flere får øynene opp for dette tilbudet, midt i Hamar.

I år ønsker for øvrig klubben å gi et treningstilbud for barn på torsdager.

Men det trengs mer penger. Før påske var det samlet inn nesten 9.000 kroner på spleisekontoen via Facebook-siden til Neglespretten. Klubben har også søkt penger en rekke steder. Men det er langt igjen: To elementer koster nærmere 175.000 kroner.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00