Like alvorlig ser Mattilsynet på at pålegg fra en kontroll tre uker før ikke var fulgt opp.

Bedre ble det ikke av at feil som ble påvist under en kontroll for et drøyt år siden ble gjentatt i år.

Etter kontrollen tirsdag fattet Mattilsynet et hastevedtak om å stenge spisestedet som er best kjent for takeaway og bare har noen få bord til servering i lokalet.

Private ting og helsefare

I hastevedtaket vises det først og fremst til at rutinene ikke er i orden. Det henger sammen med at spisestedets egen tilbakemelding om at det var ordnet opp i tidligere forhold ikke viste seg riktig.

I hastevedtaket viser Mattilsynet til mulig helsefare.

I rapporten fra kontrollen i februar heter det blant annet:

«Dere må fjerne alle private eiendeler fra kjøkken og lager. Dere må også fjerne tom emballasje fortløpende fra lager og produksjonslokale.»

Planløsninger og RENHOLD

Videre heter det:

«Vi vurderer at sammenblanding av mat som lagres, brukt emballasje og private eiendeler er til hinder for godt løpende renhold. Brukt emballasje som ikke fjernes og private eiendeler kan medføre forurensning til omgivelsene og indirekte forurensning til maten. Mattilsynet vurderer at regelbruddet vanskeliggjør muligheten for godt renhold og medfører unødvendig fare for forurensning av maten.»

Rå fisk og Kokt ris

Leder for Mattilsynet lokalt, Bente Fauske sier det slik:

– Rå fisk og kokt ris er mat som er forbundet med risiko for å bli helsefarlig. Vi stengte One Piece Sushi for å hindre salg at helsefarlig sushi. I motsetning til det mange tror kan risen, dersom den ikke behandles riktig med eddik, være like skummel som rå fisk. Rutinene sviktet, sier Fauske.

Eieren legger seg flat

Onsdag ettermiddag møtte HA daglig leder og eier av One Piece Sushi, Tho Tran (24) i lokalene der ansatte og bekjente bisto med vask og ombygging. Tran sier at nesten alle ansatte opprinnelig er fra Vietnam.

– Jeg skjønner nå at rutinene våre har vært for slappe. Vi skal bli strengere på dette. Vi ønsker å åpne igjen neste uke, sier Tran.

– Hva synes du om Mattilsynets rapport og stenging?

– Jeg skjønner at de må være strenge. Vi skal ikke klage på dem. De gjør bare jobben sin. Blant annet bytter vi ut alt av trevirke i innredningen med metall.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00