Like alvorlig ser Mattilsynet på at pålegg fra en kontroll tre uker før ikke var fulgt opp.

Bedre ble det ikke av at feil som ble påvist under en kontroll for et drøyt år siden ble gjentatt i år.

Etter kontrollen tirsdag fattet Mattilsynet et hastevedtak om å stenge spisestedet som er best kjent for takeaway og bare har noen få bord til servering i lokalet.

Private ting og helsefare

I hastevedtaket vises det først og fremst til at rutinene ikke er i orden. Det henger sammen med at spisestedets egen tilbakemelding om at det var ordnet opp i tidligere forhold ikke viste seg riktig.

I hastevedtaket viser Mattilsynet til mulig helsefare.

I rapporten fra kontrollen i februar heter det blant annet:

«Dere må fjerne alle private eiendeler fra kjøkken og lager. Dere må også fjerne tom emballasje fortløpende fra lager og produksjonslokale.»

Planløsninger og RENHOLD

Videre heter det:

«Vi vurderer at sammenblanding av mat som lagres, brukt emballasje og private eiendeler er til hinder for godt løpende renhold. Brukt emballasje som ikke fjernes og private eiendeler kan medføre forurensning til omgivelsene og indirekte forurensning til maten. Mattilsynet vurderer at regelbruddet vanskeliggjør muligheten for godt renhold og medfører unødvendig fare for forurensning av maten.»

Rå fisk og Kokt ris

Leder for Mattilsynet lokalt, Bente Fauske sier det slik:

– Rå fisk og kokt ris er mat som er forbundet med risiko for å bli helsefarlig. Vi stengte One Piece Sushi for å hindre salg at helsefarlig sushi. I motsetning til det mange tror kan risen, dersom den ikke behandles riktig med eddik, være like skummel som rå fisk. Rutinene sviktet, sier Fauske.

Eieren legger seg flat

Onsdag ettermiddag møtte HA daglig leder og eier av One Piece Sushi, Tho Tran (24) i lokalene der ansatte og bekjente bisto med vask og ombygging. Tran sier at nesten alle ansatte opprinnelig er fra Vietnam.

– Jeg skjønner nå at rutinene våre har vært for slappe. Vi skal bli strengere på dette. Vi ønsker å åpne igjen neste uke, sier Tran.

– Hva synes du om Mattilsynets rapport og stenging?

– Jeg skjønner at de må være strenge. Vi skal ikke klage på dem. De gjør bare jobben sin. Blant annet bytter vi ut alt av trevirke i innredningen med metall.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.