To år etter at hun tok over Gåsbu-stua og startet med hjemmebakeri og catering, tar hun nå et ekstra steg. Førsteetasjen, som til nå har stått tom, er ominnredet til en butikk med mye rart. I det første rommet finner du litt lokalmat, krydder, gode teer og småtterier som du har glemt i toalettmappa til hytteturen, for ikke å snakke om gammeldags godteri. Her vil Tonje også friste med makroner, vafler og nystekte kanelboller sånn innimellom. Hun ser også for seg at det skal bli mulig å få kjøpt med seg ei enkel kake til hytteturen.

– Jeg vil lage fyrstekaker som jeg kan ha i fryseren her, og det vil komme mer lokalmat etter hvert, sier hun.

I rommet innenfor finner du masse gaveartikler, og her blir det mulighet for å sette seg ned med en kopp kaffe.

I tillegg er det et stort rom med varer fra det tidligere lagerutsalget fra Forsvaret som holdt til på Hjellum. Her finner du alt fra ullvarer til fiskestenger. Ved og spader finner du også her.

– Vi har lenge tenkt på hva vi skulle bruke førsteetasjen til. Med en slik butikk, der alle kan finne noe, håper vi å få mange innom på besøk, sier Tonje Ofstad-Pettersen. På fine dager utover blir det også satt ut stoler og bord utenfor Fjellhandleriet.

I første omgang blir det åpent fra torsdag til søndag, og hun vil se an ønskene og besøker i ferier.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00