En full parkeringsplass og nær fullpakket uteområdet vitner om at pop-up kafeen som åpnet i lokalene til gamle Torps legesenter for en måned siden, gjør det bra.

På jobb hver dag står Nina Øydna og Elise Knudsen, sistnevnte datter av eier Hanne Sine Andresen.

– Det har vært veldig mange innom siden vi åpnet, og de gode tilbakemeldingene bare fortsetter å komme, forteller Knudsen smilende.

– I finværet er det selvfølgelig mange som kommer fra stranda for å kjøpe noe å bite i, sier hun.

En av kafeens spesialiteter er kaken Tarta de Santiago, en spansk mandelkake med opprinnelse i middelalderen, prydet med et kors.

– Vi ser jo mange pilegrimer som går forbi, men ingen har vært innom for å kjøpe kaken enda, ler Knudsen.

Kafeen kan tilby fem bord utendørs samt sitteplasser i det gamle venterommet i lokalenes første etasje. Jentene baker mye av varene selv, og kafeen kan by på alt fra kaker og kjeks til kaffe, brus og is. Torp Kafé er åpen hver dag, men med værforbehold.

– Beliggenheten er jo veldig fin, og det er koselig å sitte ute her, forteller Gerd Wedum og Mariane Stokke, som begge nøt kaffen i sommersola med utsikt over Mjøsa lørdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.