For 17. gang arrangerte SOS-barnebyer solsikkefest for barnehagebarna i byen, og det strømmet på fra alle kanter med unger pyntet med solsikker.

– Barnehagene vet at det er solsikkefest første torsdag i juni, og dette er det eneste arrangementet som faktisk samler barnehagene i byen, sier Eva Bækkel, fylkesleder for SOS-barnebyer og styrer i Bambini Montessori barnehage.

Mange av barnehagene i Hamar er Solsikkebarnehager, det vil si at de har fadderbarn rundt omkring i verden som de samler inn penger til. På den måten sørger de for både et sted å bo, skolegang, mat og klær.

– Denne solsikkefesten er en synliggjøring av den viktige innsatsen barnehagebarna gjør gjennom hele året, sier Bækkel.

Som foregående år, var det Petra politibil som førte an i toget som gikk mellom Østre Torg og Stortorget. I mange år var det Vang skolekorps som spilte i toget, men de siste årene har ikke det vært mulig å få til. I siste liten hadde Eva Bækkel klart å få kjøpt en stor bluetooth-spiller på hjul, så korpsmusikken ljomet gjennom gågata likevel.

På Stortorget tok alle barna plass i den sosiale ringen, og det ble en veldig fargerik forsamling. Der fikk de første være med å synge SOS-sangen og mange kjente barnesanger sammen med Audun Stengel og Ann Kristin Torp. Siden fikk alle ungene is, veldig populært!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.